Commerciële batterijopslag: meer eigen stroomconsumptie en minder pieken | SolarNRG

Commerciële batterijopslag: meer eigen stroomconsumptie en minder pieken

Steeds vaker krijgen bedrijven nee te horen van hun netbeheerder als ze een energieaansluiting aanvragen of hun bestaande aansluiting willen verzwaren. De reden: het stroomnet is vol. Dat heeft vervelende gevolgen. Zo wordt de economische groei belemmerd en loopt de Nederlandse energietransitie ongewenste vertraging op. Commerciële batterijopslag biedt in deze situatie een oplossing.

Voordelen van commerciële batterijopslag

Er zijn heel wat voordelen aan commerciële batterijopslag. We hebben de belangrijkste voor je opgesomd.

Mogelijkheid om uit te breiden Batterijopslag biedt de mogelijkheid om meer capaciteit te creëren, zodat bijvoorbeeld nieuwe machines of uitbreidingen van voldoende stroom kunnen worden voorzien. Bovendien kunnen de batterijen 's nachts worden opgeladen met goedkope stroom. Zo kan jouw bedrijf altijd blijven doorgroeien.

Je bent minder afhankelijk van de energieprijzen Met de juiste batterij en het juiste zonnestroomsysteem produceer je tot wel 75% van de benodigde elektriciteit op het moment dat jouw bedrijf het nodig heeft. Stel dat de prijzen weer gaan stijgen, zoals in 2022, dan hoef je nog maar een kwart van je elektriciteitsbehoefte in te kopen. Dat scheelt in jouw portemonnee.

Peak‑shaving Nee, je hebt hier geen scheermes voor nodig. Even een korte opfrisser. Bij je energieleverancier betaal je vastrecht, proportioneel met de hoogste afname die in een maand plaatsvindt. Deze kosten kun je omlaag brengen met batterijopslag. Batterijen ontladen bij piekbelasting, zodat de afname van het net onder een bepaald niveau blijft en je in een lager tarief voor vastrecht terecht komt. Dit kan je vele honderden euro's per maand opleveren.

Altijd back‑up bij een stroomstoring Dat het stroomsnet steeds drukker wordt, heeft ook als gevolg dat stroomstoringen vaker voor zullen komen. In plaats van een noodstroomgenerator op diesel is een batterij de duurzame oplossing. Bovendien kan deze functionaliteit samengaan met andere verdienmodellen van batterijopslag. Denk aan het handelen op de energiemarkt, zodat de batterijen geld opleveren terwijl de continuïteit van je bedrijf wordt bewaakt. Een win‑win situatie volgens SolarNRG.

Handelen op de energiemarkt De vraag naar flexibel vermogen voor de balanceringsmarkten groeit. Met batterijopslag kan je hier handig op inspelen, door opgeslagen energie die niet wordt gebruikt te verkopen en juist weer op te laden als het aanbod hoog is en de prijzen negatief. Hiermee heb je direct een extra verdienmodel voor je bedrijf.

Flexibiliteit in de energievoorziening Batterijopslag kan gemakkelijk aangepast worden naar de behoeften van jouw bedrijf. Of het nu gaat om het leveren van back‑upstroom voor een klein kantoor of het ondersteunen van de energiebehoeften van een groot datacenter, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kunnen batterijsystemen eenvoudig worden uitgebreid, afhankelijk van jouw behoeften. Mede hierdoor is een batterijsysteem een kosteneffectieve langetermijninvestering.

Sneller en makkelijker bedrijfswagens opladen Steeds meer bedrijfswagens hebben een stekker. Maar, zonder snelladen staat een deel ongewenst stil door het gebrek aan oplaadcapaciteit. Met een batterijsysteem in combinatie met DC‑snelladers laad je jouw wagenpark sneller op, zonder verzwaring van je netaansluiting. Zo is jouw vloot binnen no‑time opgeladen en klaar om de weg op te gaan.

Lagere CO2‑voetafdruk Er zijn steeds meer regels en wetten die in Nederland gevestigde bedrijven verplichten om hun CO2‑voetafdruk te verminderen. Met batterijopslag sla je overtollige zonnestroom op, om deze op een later moment weer te gebruiken. Want weggooien is zonde, toch? Hierdoor hoeft er veel minder fossiele energie van het stroomnet te worden afgenomen, en dat heeft weer een positieve impact op jouw CO2‑uitstoot.

Daarnaast maakt een Energie Management Systeem (EMS) het mogelijk om verschillende verdienmodellen met elkaar te combineren. Zo verdient batterijopslag zichzelf nog sneller terug.

Lees ook: Waarom batterijopslag steeds aantrekkelijker wordt

Commerciële batterijopslag bij SolarNRG

Wij bieden twee soorten commerciële batterijsystemen aan.

Huawei Smart String ESS Met batterijopslag van Huawei is je bedrijf altijd verzekerd van energie, de hele dag door. Wij rekenen voor je uit welk formaat batterijen voor jou het meest geschikt zijn. Dit kan 100 kWh zijn, maar ook 1 MWh. De mogelijkheid tot modulair uitbreiden is het grote voordeel van deze Huawei batterijen, op deze manier sluiten ze perfect aan op jouw energiebehoeften.

Sigenergy Sigenstor Hoewel je deze batterijen ook in huis kan zetten, zijn ze het meest geschikt voor commerciële oplossingen. De batterijen hebben een ingebouwd EMS (Energie Management Systeem), gestuurd door kunstmatige intelligentie. Een van de vele mogelijkheden hiervan is dat je een geïntegreerde DC-snellader kan toevoegen, zodat je elk energieprobleem de baas bent. Daarnaast is het modulaire en compacte design geschikt voor iedere ruimte. Zo kan deze gemakkelijk inpandig worden geplaatst of verspreid over meerdere locaties, waardoor deze batterijen ook makkelijk te verzekeren zijn.

SolarNRG helpt je graag

Batterijopslag heeft vele voordelen voor jouw bedrijf. Maar, het is wel belangrijk dat je deze voordelen goed kent en wat ze voor jouw situatie betekenen. Daar helpen we je graag bij. Wij kijken met je mee hoe batterijopslag past in jouw bedrijf en hoe jij iedere dag opnieuw kan genieten en profiteren van je investering. Wil je meer weten of direct een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op via business@solarnrg.nl of bel met 0174 - 752 586.

Deel dit bericht