Airconditioning | SolarNRG

Creëer een comfortabele woon- of werkomgeving

 • Betere nachtrust en slaapkwaliteit;
 • Zowel geschikt voor warme als koude dagen;
 • Gegarandeerd altijd de laagste prijs.
Ontvang een gratis offerte
In 60 seconden geregeld

Gratis airco offerte

We nemen vandaag nog contact met je op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
Vorige
8,6
SolarNRG airco

Waarom airconditioning?

Met zomers die ieder jaar warmer en warmer worden, wordt het hebben van airconditioning ook in Nederland steeds aantrekkelijker. Airconditioning zorgt voor een altijd comfortabele en aangename omgeving in je woning. Of je nu wil ontspannen, werken of slapen, met airco geniet je op ieder moment van de dag van een aangename temperatuur, zelfs tijdens de meest tropische dagen.

Benieuwd hoe SolarNRG jouw woning comfortabeler en koeler kan maken met airconditioning? Lees verder op deze pagina, vraag direct een offerte op maat aan of plan een persoonlijke afspraak met een van onze airco experts, in onze showroom of via de telefoon.

Laagste prijsgarantie

Bij SolarNRG weet je honderd procent zeker dat je nooit teveel betaald voor jouw airconditioning. Doordat we al ruim 21 jaar in de markt werkzaam zijn, ook als groothandel, kunnen we altijd zeer scherp inkopen. Daarnaast houdt ons team continu de prijzen bij vergelijkbare concurenten in de gaten en zijn die daar lager, dan passen we onze prijzen daarop aan. Om die reden zal je bij ons nooit aanbiedingen zien op complete airconditioning pakketten; wij garanderen je zonder twijfel altijd de best mogelijke kwaliteit, tegen een zo laagst mogelijke prijs.

We matchen een eventueel prijsverschil

Mocht je op wonderbaarlijke wijze toch ergens een offerte krijgen of gekregen hebben met identieke of nagenoeg vergelijkbare producten en lagere prijzen, dan beoordelen deze andere aanbieding binnen een dag en matchen wij deze prijzen. Dit geldt ook voor eventuele zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal of warmtepomp.

Voorwaarden SolarNRG laagste prijsgarantie
 • Betreft een vergelijkbaar particulier airconditioning pakket;
 • Je dient bewijs van deze lagere prijs te kunnen overhandigen;
 • De producten moeten op voorraad zijn bij onze concurrent.
SolarNRG producten

Is airconditioning iets voor mij?

Overweeg je airconditioning aan te schaffen, maar twijfel je of het echt iets voor jou is. We hebben de grootste voordelen op een rijtje gezet. Of het nu gaat om het creëren van een comfortabele woon- of werkomgeving tijdens warme dagen of het verbeteren van je dagelijkse slaapkwaliteit. We geven je zes redenen waarom airco een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan jouw woning.

Altijd controle over de temperatuur

Met airconditioning kun je de temperatuur in je woning altijd zelf reguleren, waardoor je zowel tijdens warme als koude dagen kunt genieten van een aangename en comfortabele omgeving.

Betere slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Met airconditioning kun je de temperatuur in je slaapkamer altijd reguleren. Dit is wel zo fijn tijdens zwoele zomernachten.

Verminderde allergieën en astma

Goed werkende airconditioning kan de lucht in je woning filteren en zuiveren, waardoor stof, pollen en andere allergenen worden verminderd. Zeer nuttig zijn voor mensen met allergieën of astma.

Onttrekt vocht aan de lucht

Airconditioning heeft een extra voordeel in een vochtig klimaat, omdat deze vocht aan de lucht onttrekt. De oplossing voor te hoge luchtvochtigheid; je bent niet meer direct klam na het douchen.

Veelzijdig in gebruik

Airconditioning is geschikt voor zowel koeling in de zomer als verwarming in de winter. Omdat airco op elektriciteit werkt, bespaar je hiermee op de gasrekening, deze kan zomaar halveren.

Meerwaarde voor je woning

Airconditioning (zeker in combinatie met zonnepanelen) verhoogt de marktwaarde van je woning, omdat deze door de veelzijdigheid hiervan zeer aantrekkelijk is voor milieubewuste kopers.

SolarNRG zonnestroomsysteem

Droompaar: airco en zonnepanelen

SolarNRG heeft ruim 21 jaar ervaring met het vinden van de meest ideale en meest kostenefficiënte duurzaamheidsoplossingen. Daarom adviseren we om bij de aanschaf van airconditioning tegelijkertijd een zonnestroomsysteem op je dak te laten installeren.

Het combineren van airconditioning en zonnepanelen biedt een duurzame en comfortabele oplossing. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op, maar in de zomer produceer je vaak meer dan je verbruikt. Door de overtollige energie van je zonnepanelen te gebruiken om je airconditioning te laten werken, blijft je woning lekker koel en zonder extra kosten. Een win‑winsituatie. In het voorbeeld hieronder lees je hoeveel panelen je ongeveer nodig zult hebben om het verbruik van je airconditioning zelf op te wekken.

Ben je benieuwd naar jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op voor een berekening op maat

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor airconditioning?

Het aantal benodigde zonnepanelen voor airconditioning hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen van de airco en het gebruikspatroon. Voor een nauwkeurige berekening is het belangrijk dat we jouw situatie goed in kaart brengen, maar we snappen dat je misschien wat meer informatie wil voordat je contact opneemt. We geven je daarom een simpel rekenvoorbeeld met de volgende uitgangspunten.

Airconditioning (monosplit) verbruikt gemiddeld 0,75 kWh stroom per uur en een zonnepaneel levert je op dit moment gemiddeld 385 kWh aan stroom per jaar op.

Stel: Je gaat je nieuwe airco 60 dagen per jaar voor 8 uur per dag gebruiken.

Je zal hiervoor dan 60 x 8 x 0,75 = 360 kWh aan stroom per jaar gaan verbruiken. Om dit op te wekken, deel je 360 kWh door 385 kWh. Je hebt in dat geval dus een enkel zonnepaneel nodig om het verbruik van je airco zelf te voorzien.

Welke airconditioning biedt SolarNRG?

SolarNRG biedt exclusief Vaillant climaVAIR airconditioning aan, bekend om hun geavanceerde inverter technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de airco energiezuinig werkt en toch een constante temperatuur in je woning creëert. Vaillant climaVAIR is daarom een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar comfortabele en efficiënte koeling en verwarming in zijn woning.

 • Seizoensgebonden efficiëntieklasse tot A+++;
 • Airconditioning van individuele ruimtes;
 • Extra comfort dankzij slimme bedieningsfuncties;
 • Hoge luchtkwaliteit, geen bacteriën, allergenen of geuren.

ClimaVAIR airconditioning is verkrijgbaar in verschillende varianten. Voor een compleet overzicht van alle varianten en extra informatie, kun je hieronder een adviesgesprek aanvragen met een van onze airconditioning experts.

Adviesgesprek aanvragen
Vaillant climaVAIR Exclusive airco

Adviesgesprek aanvragen

Vaillant climaVAIR airco in een woonkamer

Welke kosten komen er kijken bij airconditioning?

Misschien ben je er al over uit en wil je airconditioning gaan aanschaffen, maar wat zijn de kosten hiervan? De kosten variëren, afhankelijk van de oplossing die je kiest en het aantal ruimtes dat je wil gaan voorzien van koeling of verwarming. Maar of je kiest voor monosplit voor een enkele ruimte of multisplit voor meerdere ruimtes, onze airconditioning experts kunnen je altijd helpen bij het vinden van de juiste oplossing, die perfect past bij jouw behoeften en budget.

Naast de initiële investering, spelen ook de installatiekosten een rol. Onze ervaren installateurs zorgen voor een vakkundige en efficiënte installatie, waarbij ze rekening houden met de complexiteit van het project en eventuele extra benodigde werkzaamheden.

Door te kiezen voor energiezuinige airconditioning met slimme bedieningsfuncties, zoals slaapmodus, timer, turbo en luchtreiniging door ionisatie, kun je niet alleen genieten van optimaal comfort, maar tegelijkertijd besparen op je energiekosten.

Airconditioning in
vijf stappen

Het aankopen van airconditioning is niet iets wat je iedere dag doet. Het is een investering die je waarschijnlijk maar een of twee keer in je leven zal gaan doen. Het is dan ook heel normaal dat je vragen hebt over het aankoop- en installatieproces. Daarom maken we bij SolarNRG dit proces graag zo eenvoudig en transparant mogelijk, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Stap 1
Online aanvraag

Jij laat de benodigde gegevens achter op onze website en vertelt ons wat jouw wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld in combinatie met airconditioning ook gelijk (extra) zonnepanelen aanschaffen.

Stap 2
Persoonlijk advies

Aan de hand van de door jou op onze website ingevoerde gegevens en wensen maken wij een initiële offerte voor je op, die zo goed mogelijk past bij jouw specifieke situatie.

Stap 3
Schouw op locatie

Wanneer je akkoord gaat met deze offerte, komt een van onze experts langs bij jou thuis voor een schouw op locatie en om de beste plek(ken) voor de airconditioning te bepalen.

Stap 4
Definitieve offerte

Na de schouw op locatie ontvang je van ons een definieve offerte, tot in details afgestemd op jouw situatie en wensen. Wanneer je deze accepteert plannen we de installatie van jouw nieuwe airco in.

Stap 5
Installatiedag

Op de afgesproken dag verzorgen ervaren installateurs een professionele en efficiënte installatie. Ze starten het nieuwe systeem op en geven je uitleg over de werking en mogelijkheden.

Klantenservice
Klantenservice

Nu kun jij gaan genieten van een duurzamer huis en een lagere rekening. Mocht er iets mis zijn of mocht je vragen hebben, dan staat onze kundige klantenservice voor je klaar.

Hoe werkt airconditioning?

Wist je dat airconditioning zowel kan koelen als verwarmen? De technologie achter een airco is vergelijkbaar met die van een warmtepomp, alleen lucht‑lucht in plaats van lucht‑water. We leggen je hieronder uit hoe dit precies werkt.

Koelen

Het is een warme zomerdag en je zoekt verkoeling in je huis met behulp van je airconditioning. Zodra je de airco inschakelt, begint het apparaat warme lucht uit de kamer te zuigen. Deze warme lucht stroomt langs een verdamper in de binnenunit, waar een speciale koelvloeistof in zit, zoals freon of butaan. Terwijl de warme lucht langs de verdamper stroomt, absorbeert deze koelvloeistof de warmte en verdampt, waardoor de lucht afkoelt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens terug de kamer in geblazen, waardoor de temperatuur binnen daalt en jij geniet van verfrissende koelte. De oververhitte damp wordt naar de condensor in de buitenunit geperst.

Verwarmen

Als de winter aanbreekt en de temperaturen buiten dalen, wil je je huis juist warm houden met de airconditioning. Hoe werkt dat dan precies? Het koelproces wordt dan omgekeerd. De airconditionining zuigt in de geval juist koude lucht uit de ruimte en voert deze af naar de buitenunit. De koelvloeistof in de verdamper van de binnenunit absorbeert vervolgens warmte (energie) uit de buitenlucht en verdampt, waardoor de lucht wordt opgewarmd. Deze warme lucht wordt terug de ruimte in geblazen, waardoor de temperatuur binnen stijgt en je lekker warm blijft, zelfs tijdens de koudste winterdagen.

Vaillant climaVAIR Premium airco

Ontvang een gratis
airconditioning offerte, met
laagste prijs garantie *

Elk huis is uniek, daarom krijg je van ons gratis advies dat altijd perfect past bij jouw situatie. Of het nu gaat over de installatie, financiering of wat de beste airco is voor jouw huis, onze airconditioning experts helpen je graag. Zet vandaag nog de eerste of een nieuwe stap naar een duurzamere woning.

Offerte op maat aanvragen Of plan een persoonlijke afspraak
 • * Mocht je op wonderbaarlijke wijze toch ergens een offerte krijgen of gekregen hebben met een lagere prijs, dan matchen wij deze. Op voorwaarde dat het identieke of nagenoeg vergelijkbare airconditioning betreft. En eventuele zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal of warmtepomp.

Veelgestelde vragen

1
Hoe werkt airconditioning?
+
Airconditioning maakt gebruik van een koelvloeistof, die warmte uit de binnenlucht absorbeert en naar buiten transporteert, waardoor de binnenruimte wordt gekoeld. In de verwarmingsmodus werkt het systeem in feite omgekeerd, waarbij warmte van buiten wordt geabsorbeerd en naar binnen wordt gebracht om de ruimte te verwarmen.
2
Welke soorten airconditioning zijn er?
+
Vaillant climaVAIR airconditioning komt in verschillende configuraties van split systemen, mono- en multisplit. Airconditioning split systemen bestaan uit een binnen- en buitenunit.
3
Wat zijn de voordelen van het gebruik van airconditioning?
+
Airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens warme zomerdagen, maar reguleert ook luchtvochtigheid en verbetert daarmee het comfort van je woning. Bovendien kan airconditioning helpen bij het creëren van een gezondere leefomgeving door de lucht te filteren en allergenen te verminderen. Tenslotte kan airconditioning in de winter ook gebruikt worden om je huis juist te verwarmen.
4
Wat is het verschil tussen airconditioning en een warmtepomp?
+
Terwijl airconditioning zowel kan koelen als verwarmen, is een warmtepomp specifiek ontworpen om warmte te verplaatsen van de ene locatie naar de andere, meestal van buiten naar binnen, zoals bij airconditioning in de verwarmingsmodus.
5
Hoe kies ik de juiste maat airconditioning voor mijn ruimte?
+
Het kiezen van de juiste capaciteit van je airconditioning hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. Verschillend richtlijnen en berekeningen kunnen worden gebruikt om de benodigde koel- of verwarmingscapaciteit te bepalen.
6
Wat zijn de installatievereisten voor airconditioning?
+
Voor de installatie van airconditioning zijn elektrische bedrading, een geschikte plaats voor de buitenunit en mogelijk aanpassingen aan de binnenruimte vereist. Professionele installatie wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd.
7
Hoe onderhoud ik mijn airconditioning?
+
Het onderhoud van airconditioning omvat regelmatige reiniging van de filters, inspectie van de binnen- en buitenunits, en periodiek professioneel onderhoud om de prestaties en efficiëntie te behouden.
8
Hoe kan ik energie besparen met mijn airconditioning?
+
Efficiënt gebruik van airconditioning omvat het instellen van de juiste temperatuurinstellingen, gebruik van programmeerbare thermostaten en het sluiten van gordijnen en luiken tijdens warme dagen om de belasting van de airconditioning te verminderen.
9
Wat zijn de garantie- en servicevoorwaarden van mijn airconditioning?
+
Details over de garantieperiodes, dekking van onderdelen en arbeid, en beschikbare serviceopties na aankoop worden verstrekt door de fabrikant, Vaillant.
10
Hoeveel geluid maakt airconditioning?
+
De geluidsniveaus van airconditioning variëren, afhankelijk van het model en de specificaties, maar er zijn tips beschikbaar om geluidsoverlast te minimaliseren, zoals het plaatsen van de buitenunit op een geschikte locatie.
Vaillant aroTHERM Plus warmtepomp

Totaaloplossing

We maken het je nu wel heel gemakkelijk, met een complete en uitgebreide set voor je hele huis: zonnestroomsysteem, warmtepomp en airconditioning. Alles werkt perfect samen, voor een lagere energierekening en een aanzienlijk duurzamere woning. Dit regel je allemaal bij SolarNRG, de duurzaamheisspecialist met meer dan 21 jaar ervaring. Zo zit je er altijd heerlijk bij, warm in de winter en koel in de zomer, en draag je bij aan een betere wereld.

Meer weten over zonnepanelen, warmtepompen, airco of onze totaaloplossing? Vraag gratis een offerte op maat aan of plan een persoonlijke afspraak met een van onze duurzaamheidsexperts, in onze showroom of via de telefoon.