Warmtepomp | SolarNRG

Alternatief op je hoge gasrekening en CV-ketel

 • Efficiëntere verwarming van je huis;
 • Gemiddeld 30% vergoed via ISDE subsidie;
 • Gegarandeerd altijd de laagste prijs.
Ontvang een gratis offerte
In 60 seconden geregeld

Gratis warmtepomp offerte

We nemen vandaag nog contact met je op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
Vorige
8,6
SolarNRG warmtepomp

Waarom een warmtepomp?

Ontdek het alternatief op je hoge gasrekening en CV‑ketel, de warmtepomp. Een slimme keuze voor iedereen die zijn energiekosten wil verlagen en tegelijkertijd een steentje wil bijdragen aan een schoner milieu. Warmtepompen van SolarNRG zijn zuinig, duurzaam en toepasbaar in vrijwel iedere woning, ondere andere door hun hybride uitvoering en stille werking. Daarnaast komen al onze warmtepompen in aanmerking voor financieel zeer aantrekkelijke stimuleringsregelingen, zoals de ISDE subsidie van RVO.

Benieuwd hoe SolarNRG de transitie van jouw woning naar duurzame energie gemakkelijk en voordelig kan maken met een warmtepomp? Lees verder op deze pagina, vraag direct een offerte op maat aan of plan een persoonlijke afspraak met een van onze warmtepomp experts, in onze showroom of via de telefoon.

Laagste prijsgarantie

Bij SolarNRG weet je honderd procent zeker dat je nooit teveel betaald voor jouw warmtepomp. Doordat we al ruim 21 jaar in de markt werkzaam zijn, ook als groothandel, kunnen we altijd zeer scherp inkopen. Daarnaast houdt ons team continu de prijzen bij vergelijkbare concurenten in de gaten en zijn die daar lager, dan passen we onze prijzen daarop aan. Om die reden zal je bij ons nooit aanbiedingen zien op complete warmtepomp pakketten; wij garanderen je zonder twijfel altijd de best mogelijke kwaliteit, tegen een zo laagst mogelijke prijs.

We matchen een eventueel prijsverschil

Mocht je op wonderbaarlijke wijze toch ergens een offerte krijgen of gekregen hebben met identieke of nagenoeg vergelijkbare producten en lagere prijzen, dan beoordelen deze andere aanbieding binnen een dag en matchen wij deze prijzen. Dit geldt ook voor eventuele zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal of airconditioning.

Voorwaarden SolarNRG laagste prijsgarantie
 • Betreft een vergelijkbaar particulier warmtepomp pakket;
 • Je dient bewijs van deze lagere prijs te kunnen overhandigen;
 • De producten moeten op voorraad zijn bij onze concurrent.
SolarNRG producten

Zijn er alleen voordelen bij
warmtepompen?

Je leest het bijna overal, warmtepompen zijn een ideaal alternatief voor duurzaam verwarmen en koelen, maar we horen toch ook dat mensen hier nog vragen bij hebben. Vragen over bijvoorbeeld de initiële kosten, werking bij kou, het geluidsniveau van de buitenunit en de benodigde ruimte zijn voor ons zeer begrijpelijk. Daarom vinden we het belangrijk je hier helderheid in te bieden.

Hoge initiële kosten

Een warmtepomp aanschaffen is een flinke investering, maar je verdient deze snel terug door te besparen op je energiekosten. Subsidies kunnen helpen deze initiële kosten verder te verlagen.

Goede isolatie is vereist

Het verbeteren van de isolatie van je huis is vereist voor een beter rendement van de warmtepomp, maar je bespaart daarmee op lange termijn sowieso al op de kosten voor verwarmen en koelen.

Werking bij kou

Moderne warmtepompen kunnen ook bij lage temperaturen nog efficiënt werken en hybride systemen bieden daarnaast zelfs ook een oplossing voor extreem koude weersomstandigheden.

Geluidsniveau van de buitenunit

Warmtepomp buitenunits zijn aanzienlijk stiller geworden en door ze op de juiste manier te plaatsen kan de eventuele geluidsoverlast zelfs nog verder worden geminimaliseerd.

Ruimte nodig

Warmtepompen hadden voorheen veel ruimte nodig, maar dankzij nieuwe technologieën en steeds compactere ontwerpen is het makkelijker geworden om ze ook in kleine ruimtes te installeren.

Hoger elektriciteitsverbruik

Hoewel je totale energiekosten zullen dalen, stijgt je huidige elektriciteitsverbruik. Maar in combinatie met zonnepanelen merk je hier niets van. We kunnen dit uiteraard meenemen in je offerte.

SolarNRG zonnestroomsysteem

Perfect een‑tweetje: warmtepomp en zonnestroom
systeem

SolarNRG heeft ruim 21 jaar ervaring met het vinden van de meest ideale en meest kostenefficiënte duurzaamheidsoplossingen. Daarom adviseren we om bij de aanschaf van een warmtepomp tegelijkertijd een zonnestroomsysteem op je dak te laten installeren.

Oftewel een combinatie van warmtepomp en zonnepanelen, een strategie die niet alleen je impact op het milieu vermindert, maar ook nog verder op je energierekening bespaart. De door je zonnepanelen zelf opgewekte stroom voedt direct je warmtepomp, waardoor je huis nog zuiniger en onafhankelijker wordt. In het voorbeeld hieronder lees je hoeveel panelen je ongeveer nodig zult hebben om het verbruik van je warmtepomp zelf op te wekken.

Ben je benieuwd naar jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op voor een berekening op maat

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Je bent van plan om een warmtepomp gaan aanschaffen in combinatie met zonnepanelen en je bent benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om het verbruik van je nieuwe warmtepomp zelf op te wekken. Dat is een hele goede vraag, want een warmtepomp verbruikt stroom in plaats van gas. We geven je daarom een simpel rekenvoorbeeld met de volgende uitgangspunten.

Een hybride warmtepomp verlaagt je gasverbruik gemiddeld met 65%, een zonnepaneel levert je op dit moment gemiddeld 385 kWh aan stroom per jaar op en 1 m3 gas staat ongeveer gelijk aan 10 kWh stroom.

Stel: Je verbruikt in je huidige situatie 1.200 m3 gas per jaar voor verwarming van je woning en je koopt een hybride warmtepomp met een COP van 4, wat betekent dat deze met 1 kWh stroom 4 kWh kan opwekken.

Je gasverbruik zal dan zakken naar 1.200 x 0,65 = 420 m3 per jaar. Om 1.200 - 420 = 780 m3 aan gas op te besparen, zal je nieuwe warmtepomp 780 x 10 / 4 = 1.950 kWh aan stroom gaan verbruiken. Om dit op te wekken, deel je 1.950 kWh door 385 kWh. Je hebt in dat geval dus vijf zonnepanelen nodig om het verbruik van je warmtepomp zelf te voorzien.

Welke warmtepompen biedt SolarNRG?

SolarNRG biedt exclusief Vaillant aroTHERM hybride warmtepompen aan, bekend om hun duurzaamheid en zeer stille werking. Deze warmtepompen zijn een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een energie-efficiënte oplossing voor verwarming en koeling. De stille werking van de aroTHERM warmtepompen maakt ze perfect voor gebruik in dichtbebouwde wijken, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele geluidsoverlast bij de buren. Je kunt dus zorgeloos energie besparen en verduurzamen.

 • Zeer zuinig, energieklasse A++ tot A+++;
 • 10% zuiniger dan andere warmtepompen;
 • Superstil, perfect voor rijtjeshuizen;
 • Ideaal bij renovatie, maakt verduurzamen gemakkelijk;
 • Gebruikt milieuvriendelijk koudemiddel R290.

De aroTHERM warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Voor een compleet overzicht van alle varianten en extra informatie, kun je hieronder een adviesgesprek aanvragen met een van onze warmtepomp experts.

Adviesgesprek aanvragen
Vaillant aroTHERM Plus warmtepomp

Adviesgesprek aanvragen

Vaillant aroTHERM Split warmtepomp

Wat kost een warmtepomp?

Om een juiste keuze te maken, is het belangrijk om ook de kosten in overweging te nemen bij het aanschaffen van een warmtepomp. Je hebt de keuze tussen een all‑electric warmtepomp, die je hele huis verwarmt en tevens warm water levert, een volledige vervanging van je CV‑ketel, en een hybride versie die samenwerkt met je bestaande CV‑ketel. De kosten variëren: All‑electric systemen kosten tussen de € 6.500 en € 19.500, terwijl een hybride systeem tussen de € 5.000 en € 7.000 kost.

Wat is het verschil tussen all‑electric en hybride?

Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op je huidige verwarmingsinstallatie en zal ongeveer 65% van het verbruik voor zijn rekening gaan nemen. De CV‑ketel blijft daarnaast draaien om warm tapwater (kraan- en douchewater) te genereren en om bij strenge vorst extra ondersteuning te bieden. All‑electric warmtepompen vereisen daarentegen aanpassingen aan het hele verwarmingssysteem, inclusief radiatoren of vloerverwarming, wat meer arbeid en materiaalkosten met zich mee zal brengen.

Hoe zit het met stimuleringsregelingen?

Gelukkig biedt de overheid subsidies aan die kunnen oplopen tot wel € 6.750, afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen. Hierdoor wordt je investering niet alleen voordeliger, maar verdient deze zich ook sneller terug.

Een warmtepomp in
vijf stappen

Het aankopen van een warmtepomp is niet iets wat je iedere dag doet. Het is een investering die je waarschijnlijk maar een of twee keer in je leven zal gaan doen. Het is dan ook heel normaal dat je vragen hebt over het aankoop- en installatieproces. Daarom maken we bij SolarNRG dit proces graag zo eenvoudig en transparant mogelijk, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Stap 1
Online aanvraag

Jij laat de benodigde gegevens achter op onze website en vertelt ons wat jouw wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld in combinatie met de warmtepomp ook gelijk (extra) zonnepanelen aanschaffen.

Stap 2
Schouw op locatie

Een van onze experts komt langs bij jou thuis voor een schouw op locatie, om te beoordelen welke warmtepomp en welk eventueel zonnestroomsysteem het best passen bij specifieke jouw situatie.

Stap 3
Persoonlijk adviesgesprek

We voeren een adviesgesprek via de telefoon of in onze showroom, waarin we jouw mogelijkheden bespreken en advies op maat geven, gebaseerd op de uitkomst van de schouw op locatie.

Stap 4
Vrijblijvende offerte

Na het adviesgesprek ontvang je van ons een geheel vrijblijvende offerte, tot in details afgestemd op jouw persoonlijke situatie en voorzien van alle relevante informatie.

Stap 5
Installatiedag

Op de afgesproken dag verzorgen ervaren installateurs een professionele en efficiënte installatie. Ze starten het nieuwe systeem op en geven je uitleg over de werking en mogelijkheden.

Klantenservice
Klantenservice

Nu kun jij gaan genieten van een duurzamer huis en een lagere rekening. Mocht er iets mis zijn of mocht je vragen hebben, dan staat onze kundige klantenservice voor je klaar.

Hoe werkt een warmtepomp?

Wij maken altijd de vergelijking met een koelkast om uit te leggen hoe een warmtepomp werkt. Het is namelijk hetzelfde principe, maar dan omgekeerd. In plaats van kou binnen te houden en warmte naar buiten te sturen, haalt een warmtepomp warmte uit de buitenlucht, zelfs als het koud is.

Dit doet de warmtepomp middels een speciale vloeistof die al bij lage temperaturen opwarmt en verdampt. Die damp wordt samengeperst waardoor de temperatuur stijgt. De warme damp wordt vervolgens gebruikt om het water in je verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of radiatoren, te verwarmen. In de condensor van de warmtepomp geeft de damp zijn warmte af aan het water, wat vervolgens door je huis circuleert om het aangenaam warm te maken. Zo transformeert het systeem effectief koude buitenlucht naar een lekker warme woning.

Vaillant aroTHERM Pure warmtepomp

De voordelen van
warmtepompen

Warmtepompen bieden tal van voordelen en zijn een ideaal alternatief voor traditionele vormen van verwarmen en koelen. Ze maken gebruik van natuurlijke warmtebronnen, zoals lucht, water en aarde. Hierdoor zorgen ze niet alleen voor lagere energiekosten, maar verminderen ze ook het gebruik van fossiele brandstoffen, een positieve bijdrage aan het milieu dus.

Energie-efficiënt

Warmtepompen zijn veel efficiënter dan traditionele systemen, wat leidt tot lagere operationele kosten. Van 1 kWh stroom genereert een warmtepomp maar liefst 3 tot 5 kWh aan warmte.

Milieuvriendelijk

Warmtepompen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van je CO2‑uitstoot. Vergeleken met een CV‑ketel op gas, voor verwarming en warm water, daalt deze met 30 tot wel 65 procent.

Veelzijdig

Warmtepompen zijn geschikt voor zowel verwarming in de winter als koeling in de zomer. In de zomer werkt het systeem als een airconditioner, door warmte van binnen naar buiten te verplaatsen.

Lage onderhoudskosten

Bij warmtepompen vindt er, in tegenstelling tot een CV‑ketel, geen interne verbranding plaats waardoor componenten zouden kunnen vervuilen. Ze vereisen daardoor aanzienlijk minder onderhoud.

Gesubsidieerd

Warmtepompen komen vanuit de overheid in aanmerking voor aantrekkelijke stimuleringsregelingen, zoals de ISDE subsidie, waardoor de investering tot wel 30 procent verlaagd kan worden.

Meerwaarde voor je woning

Een warmtepomp (zeker in combinatie met zonnepanelen) verhoogt de waarde van je woning, omdat deze door de hoge energie-efficiëntie aantrekkelijk is voor milieubewuste kopers.

Ontvang een gratis
warmtepomp offerte, met
laagste prijs garantie *

Elk huis is uniek, daarom krijg je van ons gratis advies dat altijd perfect past bij jouw situatie. Of het nu gaat over de installatie, financiering of wat de beste warmtepomp is voor jouw huis, onze warmtepomp experts helpen je graag. Zet vandaag nog de eerste of een nieuwe stap naar een duurzamere woning.

Offerte op maat aanvragen Of plan een persoonlijke afspraak
 • * Mocht je op wonderbaarlijke wijze toch ergens een offerte krijgen of gekregen hebben met een lagere prijs, dan matchen wij deze. Op voorwaarde dat het een identiek of nagenoeg vergelijkbare warmtepomp betreft. En eventuele zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal, of airconditioning.
Vaillant climaVAIR Exclusive airco

Totaaloplossing

We maken het je nu wel heel gemakkelijk, met een complete en uitgebreide set voor je hele huis: zonnestroomsysteem, warmtepomp en airconditioning. Alles werkt perfect samen, voor een lagere energierekening en een aanzienlijk duurzamere woning. Dit regel je allemaal bij SolarNRG, de duurzaamheisspecialist met meer dan 21 jaar ervaring. Zo zit je er altijd heerlijk bij, warm in de winter en koel in de zomer, en draag je bij aan een betere wereld.

Meer weten over zonnepanelen, warmtepompen, airco of onze totaaloplossing? Vraag gratis een offerte op maat aan of plan een persoonlijke afspraak met een van onze duurzaamheidsexperts, in onze showroom of via de telefoon.