Slimme laadpaal voor thuis | SolarNRG

Voorkom teruglevering naar het net

  • Altijd noodstroom ter beschikking;
  • Gebruik je zonne-energie ook als het donker is;
  • Klaar voor de toekomst.
Ontvang een gratis offerte
In 60 seconden geregeld

Gratis Thuisbatterij offerte

We nemen vandaag nog contact met je op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
Vorige
8,6

Waarom een slimme laadpaal?

De afgelopen jaren is een elektrische auto steeds meer de standaard geworden, en een eigen slimme laadpaal daarmee eigenlijk onmisbaar. Want naast dat je niet langer afhankelijk bent van openbare laadpunten biedt een eigen slimme laadpaal je de mogelijkheid om nog efficiënter met jouw zelf opgewekte zonnestroom om te gaan. Waardoor je uiteindelijk minder hoeft terug te leveren naar het net.

Offerte op maat

Vraag nu een slimme laadpaal offerte aan en onze accountmanagers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Wat zijn de voordelen?

  • Niet langer wachten op een openbaar laadpunt
  • Geen extra kosten wanneer je wilt opladen
  • Absolute meerwaarde voor je woning
  • Efficiënter gebruik van jouw zelf opgewekte stroom
  • Perfect afgestemd op jouw situatie en auto

Hoe komt jouw zelf opgewekte stroom bij de slimme laadpaal?

1
De zonnepanelen vangen daglicht op (zowel direct als diffuus) en zetten dit om in gelijkstroom.
2
Een omvormer zet dit om in wisselstroom en haalt maximale energie uit de zonnepanelen.
3
De groepenkast verdeelt de opgewekte stroom en verbruikte netstroom naar al je apparaten.
4
Dynamic load balancing voorkomt dat bij hoog verbruik teveel stroom naar de laadpaal gaat en alle stroom uitvalt.
5
De opgewekte stroom vervolgt zijn weg de slimme laadpaal en zo naar jouw auto.
6
Stroom die je niet verbruikt, gaat naar het net. Dit wordt verrekend met de netstroom, ook wel salderen genoemd.

Vraag en antwoord

1
Hoe verloopt het offerte proces?
+
Wanneer jouw aanvraag bij ons binnenkomt, ontvang je een e‑mail met het verzoek een aantal specifieke gegevens te sturen. Door middel van deze gegevens kunnen wij een zo op maat mogelijk offerte voor je samenstellen. Wanneer je tevreden bent met de offerte, zullen we samen kijken naar een dag om jouw slimme laadpaal te installeren.
2
Waar is mijn offerte op gebaseerd?
+
De offerte is gebaseerd op een aantal elementen: een slimme laadpaal, de bekabeling die van de laadpaal naar de meterkast wordt getrokken, een load balancer, een aardlekautomaat en de installatiekosten van zowel de laadpaal als de andere elementen. Mochten er eventueel aanpassingen in de meterkast nodig zijn, dan zullen deze ook worden meegenomen in de offerte.
3
Met welke merken werken jullie?
+
We werken met drie merken: Wallbox, Growatt en Alfen. Voor particuliere klanten raden we de slimme laadpalen van Wallbox en Growatt aan. Deze zijn ideaal voor privé gebruik, want ze hebben een compacte behuizing en zijn te besturen door middel van een app. De slimme laadpalen van Alfen zijn meer geschikt voor zakelijk gebruik.
4
Zijn er aanpassingen nodig in mijn meterkast?
+
Naast dat een load balancer en een aardlekautomaat worden toegevoegd aan de meterkast, is het in sommige gevallen nodig om enkele aanpassingen te verrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra modules en het omzetten van een 1 naar een 3 fase meterkast. Nadat je de benodigde gegevens hebt gestuurd, kunnen wij zien of er eventuele aanpassingen nodig zijn en zullen dit meenemen in de offerte.

De load balancer kan het laadvermogen dynamisch aanpassen aan het beperkte thuisvermogen en voorkomt dat de zekering doorbreekt en stroomuitval veroorzaakt. De aardlekautomaat beveiligt tegen een te hoge lekstroom, kortsluiting en overbelasting.
5
Wat is het verschil tussen 1 en 3 fase laden?
+
Om de snelheid van het laden van je auto zo hoog mogelijk te krijgen, is het belangrijk dat je woning is voorzien van een 3 fase meterkast. In nieuwere woningen is dit al de standaard, maar oudere woningen hebben vaak nog een 1 fase meterkast.

Bij een 3 fase meterkast kun je laden met 11 kW en in sommige gevallen zelfs nog sneller. Bij een 1 fase meterkast is het maximale laadvermogen 3,7 kW en met een bestaand stopcontact is dit 2,3 kW. Wanneer je laadt via een stopcontact is er geen load balancing functie aanwezig, hierdoor kunnen de stoppen uitvallen bij een teveel energie verbruik. Tevens kunnen de laadkosten bij laden via een stopcontact ook tot wel 30% hoger zijn door oude kabels en hoge temperaturen van de kabels.

Wanneer je een slimme laadpaal aanschaft, raden wij het aan om over te stappen naar 3 fase. Als je dit niet wil of dit niet mogelijk is, dan kunnen wij ook een 1 fase lader aanbieden, zodat je meterkast veilig is en jij zo optimaal mogelijk kunt laden.
6
Kan iedereen aan mijn slimme laadpaal laden?
+
Dit kun je instellen, maar de mogelijkheden verschillen per merk. Alfen slimme laadpalen kan je bijvoorbeeld middels een pas aanzetten en bij Wallbox en Growatt kun je dit via een app doen, hier kun je dan aangeven om altijd te laden of alleen wanneer jij dit aanzet.
7
Is er verbinding nodig met het internet?
+
Vanaf de slimme laadpaal gaat er een UTP kabel naar de meterkast om de laadpaal te verbinden met de load balancer. Daarnaast moet er ook verbinding worden gemaakt met het internet zodat de slimme laadpaal de gegevens kan door zetten naar de app, dit kan via WiFi of met een extra UTP kabel.
8
Wat is de terugverdientijd van een slimme laadpaal?
+
Wanneer je een slimme laadpaal aanschaft, bespaar je flink wat geld. Publiek laden kost namelijk veel meer dan met je eigen laadpaal. En als je ook nog een zonnestroomsysteem hebt of aanschaft, bespaar je nog veel meer.

Om het even duidelijk te maken, stel je rijdt een elektrische Volkswagen ID.3 en ongeveer 15.000 km per jaar. Als je publiek zou laden, zou je dit ongeveer € 871,5 kosten. Zou je thuis aan je eigen laadpaal laden dan zou je dit ongeveer € 571,5 kosten. Je bespaart dan dus ongeveer € 300. Een slimme laadpaal is dus al binnen een aantal jaar terug verdiend en wanneer je over zonnepanelen beschikt zal de terugverdientijd nog sneller zijn.
9
Hoe werkt dat nu precies met bidirectioneel laden?
+
Bij bidirectioneel laden kun je met je auto twee kanten op laden. Normaal gesproken stroomt elektriciteit alleen naar je auto, maar bij bidirectioneel laden kan het dus ook andersom; stroom vanuit je auto. Maar weinig auto's zijn momenteel nog geschikt voor bidirectioneel laden en ook is het nog niet helemaal duidelijk wat dit doet met je accu en je rijbereik. Daarnaast zijn er nog weinig laadpalen die dit kunnen en deze zijn erg duur. Wij installeren deze daarom ook nog niet tot de nieuwe technologie wat volwassener is geworden.

Heb je toch nog vragen? Neem contact op via laadpalen@solarnrg.nl of 0174 - 752 970.

Je vindt bij SolarNRG alleen de beste merken