Zakelijke zonnepanelen | SolarNRG

Verlaag je overhead met zonnestroom

 • Profiteer van belastingvoordelen;
 • Stimuleringsregelingen als EIA, KIA en SDE++;
 • Bijdrage aan een sterker merkimago.
Ontvang een gratis offerte
In 60 seconden geregeld

Gratis zonnepanelen offerte

We nemen zo snel mogelijk contact met je op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
kWh
Aansluiting
groter dan 3 x 80A
Vorige
8,6

Zakelijke zonnepanelen kopen

Verlaag je overhead met zonnestroom

Profiteer net als vele andere bedrijven van zakelijke zonnepanelen. Met zonnestroom zet jouw bedrijf een flinke stap naar een groenere toekomst. Onze zonnestroomoplossingen zijn ontworpen om jouw bedrijfsvoering te verduurzamen en tegelijkertijd aanzienlijk op de overheadkosten te besparen, waardoor jouw organisatie zowel financieel voordeel behaalt als een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Onze ervaren experts staan voor je klaar

Wij staan garant voor een zorgvuldige begeleiding van het gehele proces, van de eerste vraag tot de uiteindelijke installatie. Ga voor duurzame groei en versterk je merkimago met onze ondersteuning.

 • Profiteer van belastingvoordelen;
 • Stimuleringsregelingen als EIA, KIA en SDE++;
 • Bijdrage aan een sterker merkimago.
Offerte op maat aanvragen
SolarNRG zakelijk
SolarNRG expert aan het presenteren

Waarom SolarNRG?

Als zakelijke klant van SolarNRG sta je centraal bij elke stap van het aankoop- en installatieproces. Wij zetten onze specialistische teams in voor zowel grootzakelijke als MKB projecten. Wanneer je kiest voor SolarNRG als partner kun je rekenen op de meest betrouwbare en ervaren zonnepaneleninstallateur van Nederland.

 • Diepgaande kennis van SDE++ subsidies en Scope12 inspecties;
 • Ruim 21 jaar ervaring met betrouwbare zonnestroomoplossingen;
 • Track record van meer dan 500 succesvolle zakelijke projecten.

Bij vragen en voor meer informatie kun je hieronder een adviesgesprek aanvragen met een van onze experts op het gebied van zakelijke zonnestroomprojecten.

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

SolarNRG Portfolio

In 21 jaar tijd hebben we een mooi en veelzijdig portfolio aan zakelijke zonnestroomprojecten opgebouwd. Onze zonnepanelen zijn door het hele land en zelfs daarbuiten te vinden.

Zakelijke zonnepanelen in
vijf stappen

Het aankopen van zonnepanelen is niet iets wat je iedere dag doet. Het is een investering die jouw bedrijf maar een of twee keer zal gaan doen. Het is dan ook heel normaal dat je vragen hebt over het aankoop- en installatieproces. Daarom maken we bij SolarNRG dit proces graag zo eenvoudig en transparant mogelijk, zodat jij bij alle stappen precies weet waar je aan toe bent.

Stap 1
Analyse dak en aansluiting

We beginnen met online inspectie. Ons team bepaalt hoeveel panelen er op jouw dak passen en de hoofdaansluiting van het pand. Deze stap is cruciaal voor het waarborgen van de haalbaarheid en efficiëntie van het aankomende project.

Stap 2
Berekening terugverdientijd

Vervolgens maken we een berekening van terugverdientijd en rendement. Dit doen we door jouw verbruik, de totale investering en de mogelijke subsidies in kaart te brengen. Zo krijg je een helder overzicht van alle financiële voordelen.

Stap 3
Maatwerk offerte en legplan

Zodra alle mogelijke voorbereidingen zijn getroffen, werken we een maatwerk offerte en een legplan uit voor jouw dak. Op basis van dit voorstel, dat volledig is afgestemd op jouw situatie, kun je een weloverwogen en slimme keuze maken.

Stap 4
Akkoord en subsidieaanvraag

Bij akkoord vragen we je om enkele formulieren in te vullen en nemen wij de taak op ons mogelijke subsidies aan te vragen. Dit zorgt voor een snel en gestroomlijnd proces en minimaliseert daarnaast jouw administratieve lasten.

Stap 5
Installatie en opstart

Nadat eventuele subsidies rond zijn, gaan we over tot vakkundige installatie van de zonnepanelen. Er komt een team langs om jouw zonnepanelen te installeren. Meestal binnen acht weken nadat alles voor installatie afgerond is.

Klantenservice
Klantenservice

Nu kun jij gaan genieten van een duurzamer bedrijfspand en een lagere overhead. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn of mocht je vragen hebben, dan staan onze kundige klantenservice en technische support voor je klaar.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Naast het feit dat de zonnepanelen nu goedkoper dan ooit zijn, zijn er nog steeds subsidies en stimuleringsregelingen waar jouw bedrijf slim van kan profiteren. Wij helpen onze klanten graag bij het aanvragen hiervan en ontzorgen je volledig. Onze zakelijke zonnestroom experts kunnen je hier alles over vertellen, maar hieronder vind je alvast een aantal voorbeelden.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Voor zonnestroomsystemen groter dan 25 kilowatt mogen bedrijven via de EIA eenmalig maximaal 45% van hun totale investering aftrekken van de fiscale winst.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA profiteren ondernemers, nog boven op de gebruikelijke investeringsaftrek, van een investeringsaftrek tot 45% van het investeringsbedrag.

Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)

De VAMIL wordt vaak gecombineerd met de MIA en maakt het mogelijk tot 75% van de investeringskosten af te schrijven, op een moment dat je zelf mag bepalen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Ondernemers kunnen via de KIA tot maximaal 28% van hun investering in zonnepanelen extra aftrekken van de (over)winst, afhankelijk van andere investeringen in dat fiscale jaar.

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Omdat groene energieproductie vaak hogere kosten met zich meebrengt dan grijze energieproductie, biedt de Nederlandse overheid de SDE++ subsidie aan ter ondersteuning.

Bouw- en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA)

Amateur sportorganisaties kunnen via de BOSA subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van hun sportaccommodaties, inclusief het onderhoud van zonnepanelen.

Zonnig Zuid-Holland

Zonnig Zuid-Holland kan worden aangevraagd voor diverse redenen, zoals het beschikbaar stellen van jouw dak aan een energiecoöperatie of het versterken van de dakconstructie.

Salderingsregeling

Energie die je niet direct verbruikt, lever je terug. Aan het einde van het boekjaar streept je leverancier via de Salderingsregeling opgewekte energie weg tegen teruggeleverde energie.

Alleen de hoogste kwaliteit

We hechten veel waarde aan de kwaliteit en de duurzaamheid van onze zonnepanelen, want we willen er zeker van zijn dat jouw investering de komende jaren rendabel blijft en dat je blind kunt vertrouwen op onze producten. Daarom bieden we niet alleen 10 jaar volledige garantie op al onze zonnestroomsystemen, maar daarnaast een garantie van maar liefst 25 jaar op de panelen zelf.

Onze glas/glaspanelen zijn niet alleen duurzaam en efficiënt. Ze zijn ook goedgekeurd door verzekeringsmaatschappijen, vanwege hun extreme betrouwbaarheid. Dit betekent dat je zekerheid hebt, zelfs in de meest onvoorziene situaties.

Daarnaast voldoen onze zonnepanelen aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit, dus is een Scope 12 certificering geen enkel probleem. Dit is een garantie dat onze producten aan de strengste eisen voldoen en dat je verzekerd bent van een altijd goed werkend zonnestroomsysteem.

Glas/glas zonnepaneel

Verlaag je overhead,
ontvang gratis offerte en advies

We begrijpen dat ieder bedrijf unieke behoeften heeft. Daarom biedt SolarNRG kosteloos een maatwerk offerte en advies voor jouw onderneming. Of het nu gaat om vragen over het installatieproces, financieringsmogelijkheden of de optimale zonne‑energieoplossingen voor jouw specifieke bedrijfspand, onze experts zijn er om je te ondersteunen bij elke stap van het proces naar zakelijke zonnepanelen.

Drijvende zonnepanelen

Optimaal gebruik van ruimte

De ruimte is er al, dus waarom je waterbassin niet inzetten voor duurzame energietransitie met drijvende zonnepanelen? Bijkomstig voordeel is dat het water minder snel verdampt.

Hoger rendement

Door het verkoelende water haalt een drijvend systeem een hoger rendement dan een dakgebonden variant, daarnaast heb je geen last van schaduw en is er geen constructieberekening nodig.

Meer over drijvende zonnepanelen
Zonnepanelen op een waterbassin

Monitoring pakketten

Monitoring pakket light

Light

 • Live monitoring van het zonnestroomsysteem¹;
 • Standaard monitoring van de omvormer fabrikant, afhankelijk van de applicatie eventueel met een kleine foto of eigen logo;
 • TV grootte naar wens²;
 • Installatie plus benodigde kabels.

¹ LAN (in de buurt van de tv) of WiFi aansluiting is vereist, anders extra aansluitkosten.
² De uiteindelijke prijs van het pakket is afhankelijk van de gekozen tv grootte.

Monitoring pakket basis

Basis

 • Live monitoring van het zonnestroomsysteem¹;
 • Custom monitoring met grote foto's, logo's en eenvoudige dataweergave;
 • TV grootte naar wens²;
 • Mini computer;
 • Schouw op locatie met bespreking van specifieke wensen, en installatie plus benodigde kabels.
Monitoring pakket extra

Extra

 • Live monitoring van het zonnestroomsysteem¹;
 • Custom monitoring met grote foto's (eventueel als slideshow), logo's, uitgebreide dataweergave (zoals grafieken) en meerdere pagina's;
 • TV grootte naar wens²;
 • Mini computer;
 • Schouw op locatie met bespreking van specifieke wensen, en installatie plus benodigde kabels.
Download product sheet

Veelgestelde vragen

1
Wat zijn de belastingvoordelen van zakelijke zonnepanelen?
+
Energie-investeringsaftrek (EIA): Voor zonnestroomsystemen groter dan 25 kilowatt mogen bedrijven via de EIA eenmalig maximaal 45% van hun totale investering aftrekken van de fiscale winst.

Milieu-investeringsaftrek (MIA): Met de MIA profiteren ondernemers, nog boven op de gebruikelijke investeringsaftrek, van een investeringsaftrek tot 45% van het investeringsbedrag.

Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL): De VAMIL wordt vaak gecombineerd met de MIA en maakt het mogelijk tot 75% van de investeringskosten af te schrijven, op een moment dat je zelf mag bepalen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Ondernemers kunnen via de KIA tot maximaal 28% van hun investering in zonnepanelen extra aftrekken van de (over)winst, afhankelijk van andere investeringen in dat fiscale jaar.
2
Wat is aansluitwaarde en waarom is het belangrijk om deze aan te leveren?
+
De aansluitwaarde is het maximale vermogen dat jouw elektriciteitsaansluiting kan leveren. Het is belangrijk om deze waarde te kennen bij het ontwerpen van een zonnestroomsysteem, omdat het bepaalt hoeveel zonnepanelen je kunt installeren zonder overbelasting van de aansluiting. Je kunt de aansluitwaarde opvragen bij je netbeheerder.
3
Hoe zit het met verzekeringen en garanties voor zonnepanelen?
+
Bij SolarNRG bieden we uitgebreide garanties op onze zonnepanelen. Dit omvat een garantie van 10 jaar op de volledige installatie en een garantie van 25 jaar op de panelen zelf. Daarnaast zijn onze zonnepanelen goedgekeurd door verzekeraars, wat betekent dat ze gedekt zijn in geval van schade of andere onvoorziene gebeurtenissen. Het is echter raadzaam om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om de exacte dekking en voorwaarden te bespreken voor jouw specifieke situatie.
4
Wat is de levertijd?
+
Na het accepteren van de definitieve offerte streven wij naar een levertijd van tussen de acht en twaalf weken. De exacte levertijd kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het project.
5
Hoe kom ik aan een constructierapport?
+
Voor installaties met meer dan vijftig panelen is het vereist om een eigen constructeur in te schakelen voor het opstellen van een constructierapport. Het is belangrijk dat deze rapportage voldoet aan de Scope 12 normen, zoals verplicht gesteld door verzekeraars.
6
Wat is een Scope 12 keuring en is deze verplicht?
+
Een Scope 12 keuring is een inspectie die controleert of het zonnestroomsysteem correct is aangesloten en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Deze keuring is altijd verplicht en moet worden uitgevoerd volgens de Scope 12 normen om de veiligheid van de installatie te waarborgen.
7
Welke onderhoudskosten zijn verbonden aan zakelijke zonnepanelen?
+
Over het algemeen zijn de onderhoudskosten voor zakelijke zonnepanelen relatief laag. Periodieke reiniging van de panelen kan nodig zijn om de efficiëntie te behouden, maar dit is meestal de grootste onderhoudsbehoefte. Zonnepanelen hebben geen bewegende delen, waardoor de kans op mechanische problemen minimaal is. Het is echter belangrijk om regelmatig de prestaties te monitoren om eventuele afwijkingen snel op te sporen.