Alex Energie Collectief | SolarNRG

Bespaar op zonnepanelen
met dit buurt
collectief

Ik doe mee

Waarom dit collectief?

Alex Energie is een initiatief van bewoners dat zich inzet voor de brede duurzame ontwikkeling van Rotterdam Prins Alexander, en SolarNRG heeft op haar beurt al vele duizenden woningen verduurzaamd middels collectieve zonnestroomprojecten. Daarom zijn we nu een samenwerking aangegaan en hebben een buurtcollectief opgezet, waarmee we jou tegen een zeer scherpe prijs een zonnestroomsysteem kunnen bieden.

Jouw jaarlijkse besparing?

Hoeveel stroom jouw zonnestroomsysteem gaat opwekken, hangt af van het aantal panelen. Daarnaast zijn de hoeveelheid zon, de ligging van je woning en de plek van de zonnepanelen op het dak van invloed op de energieopbrengst. In de tabel hieronderhiernaast kun je zien hoeveel je gemiddeld per jaar bespaart met een bepaald aantal zonnepanelen. Klik op de link voor een volledige tabel en eventuele meerwerkkosten.

Aantal panelen
4
Totaal vermogen
1.600 Wp
8
Totaal vermogen
3.200 Wp
12
Totaal vermogen
4.800 Wp
16
Totaal vermogen
6.400 Wp
Verwachte opbrengst
1.440
kWh
2.880
kWh
4.320
kWh
5.760
kWh
Prijs*
Growatt
2.283
3.379
4.570
6.063
Prijs*
Hoymiles
2.623
4.059
5.590
7.423
Besparing per jaar
590
1.181
1.771
2.362

* Inclusief 0% btw. Gebaseerd op een schuin dak systeem.
Disclaimer: Besparing per jaar is een berekend gemiddelde. Dit kan per woning verschillen.

Bekijk de volledige tabel en meerwerkkosten

Deze actie geldt voor alle bewoners van de Bazelbuurt, Nesselande, Zevenkamp en 's-Gravenland. Dus, spread the word en deel deze pagina zoveel mogelijk!

Hoe werkt een zonnestroomsysteem?

1
De zonnepanelen vangen daglicht op (zowel direct als diffuus) en zetten dit om in gelijkstroom.
2
Een omvormer zet dit om in wisselstroom en haalt maximale energie uit de zonnepanelen.
3
Een monitoringsysteem houdt de prestaties van het zonnestroomsysteem bij.
4
De groepenkast verdeelt de opgewekte stroom en verbruikte netstroom naar al je apparaten.
5
Deze verbruiken beide soorten stroom en de meter houdt de opbrengst en het verbruik bij.
6
Opgewekte stroom die je niet verbruikt, gaat naar het net. Dit wordt verrekend met de netstroom, ook wel salderen genoemd.

Wat voor panelen krijg ik?

JA Solar zonnepaneel half-cell
JA Solar, 400 Wp, Zwart, Half-cell

Wereldwijd geliefde monokristallijne panelen door hun uitstekende prestaties en superieure betrouwbaarheid. Door de zwarte kleur van de monokristallijne cellen esthetisch zeer aantrekkelijk. Daarnaast zijn deze panelen door de halve cellen ook nog eens effectiever en duurzamer. Wanneer een cel gehalveerd wordt, gaat hier namelijk ook half zoveel stroom doorheen, waardoor de weerstand lager wordt en er minder verlies optreedt. Dit zorgt voor minder mechanische stress en daarmee een langere levensduur.


Vermogen
400 Wp
Afmetingen
1.722 x 1.134 x 30 mm
Gewicht
± 21,5 kg
Cellen
Monokristallijn half-cell
Frame / backsheet
Zwart / zwart
Download product sheet

Omvormer

Growatt omvormer Growatt omvormer
Growatt*

Deze onmisbare schakel in jouw systeem probeert zoveel mogelijk energie om te zetten in wisselstroom voor het elektriciteitsnetwerk en wordt gekozen op basis van jouw dakoriëntatie, ‑helling en aantal panelen.

Kan via WiFi of UTP met het internet worden verbonden. Zo is je opgewekte energie te monitoren via Growatt’s online portal en iOS of Android app.

Alle Growatt omvormers krijgen 10 jaar garantie mee en voldoen aan de Europese normen voor veiligheid, in- en uitvoerspanning en netwerk standaarden.

* De afgebeelde omvormer is gebaseerd op een systeem met 10 zonnepanelen.

Download product sheets

Micro Omvormers (Optioneel)

Hoymiles micro-omvormer Hoymiles micro-omvormer
Hoymiles*

De micro-omvormers van Hoymiles bieden de zonnepanelen optimale prestaties, aangezien ze individueel stroom opwekken en elkaars opwekcapaciteit niet beïnvloeden.

De Hoymiles micro-omvormers zetten direct op het dak de opgewekte gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom. Hierdoor is er geen omvormer meer nodig in de woning, dit scheelt ruimte en verminderd geluid.

Alle Hoymiles micro-omvormers krijgen 12 jaar garantie mee en voldoen aan de Europese normen voor veiligheid, in- en uitvoerspanning en netwerk standaarden.

* De afgebeelde micro-omvormer is gebaseerd op een systeem met 10 zonnepanelen.

Download product sheets

Montagesysteem

Sunstruction montagesystemen Sunstruction montagesystemen
Sunstruction*

Garandeert een zo stevig mogelijke bevestiging en optimale instralingshoek van de panelen en wordt gekozen op basis van de oriëntatie van jouw systeem en daktype.

Er zijn oplossingen voor schuine en platte daken en meerdere types dakbedekking. SolarNRG selecteert en installeert het best passende systeem.

Alle Sunconn montagesystemen krijgen 20 jaar productgarantie mee, zijn TNO getest en voldoen aan de NEN 7250 veiligheidseisen.

* De afgebeelde montagematerialen zijn gebaseerd op een schuin dakpannen- en plat dak systeem.

Download product sheets

* De afgebeelde montagematerialen zijn gebaseerd op een schuin dakpannen- en plat dak zonnestroomsysteem.

Download product sheets

Veel gestelde vragen

1
Waarom krijg ik dit aanbod voor zonnestroom?
+
Omdat Alex Energie het als haar maatschappelijke taak ziet om samen met bewoners van Rotterdam Prins Alexander bij te dragen aan een duurzamere wereld. En door middel van deze collectieve inkoop kunnen we jou nu tegen een zeer scherpe prijs een zonnestroomsysteem aanbieden.
2
Zitten er kosten verbonden aan de voorafgaande offerte?
+
Nee, we rekenen geen kosten voor het maken van de offerte. We hopen natuurlijk wel dat je, wanneer je geïnteresseerd bent, jezelf meteen aanmeld.
3
Hoe meet SolarNRG mijn dak op?
+
Met onze geavanceerde software kunnen wij jouw dak tot op de centimeter nauwkeurig opmeten. Zo kunnen wij de afmetingen van het dak en de positie van mogelijke obstakels zeer nauwkeurig vaststellen. Vaak is het hierdoor niet noodzakelijk om een fysieke schouw op locatie te doen.
4
Komt er iemand langs voor een schouw?
+
Er wordt sowieso altijd een schouw op afstand gedaan, maar alleen wanneer er nog onduidelijkheid is voor ons, zullen wij iemand langs sturen voor een schouw op locatie.
5
Wanneer ontvang ik mijn offerte?
+
Binnen twee weken na aanmelding.
6
Ik wil mijn offerte inzien, waarom krijg ik een foutmelding?
+
Dit kan gebeuren wanneer de offerte nog niet klaar is. Wanneer de offerte voor je klaar staat, krijg je daar bericht over.
7
Wanneer wordt mijn systeem geïnstalleerd?
+
Na het accepteren van de offerte is er een levertijd van zes tot tien weken.
8
Zijn er uitzonderingen voor installatie?
+
Ja, je kunt deze vinden in het volgende document.

SolarNRG Portfolio

Als langst bestaande (21 jaar ervaring) zonnestroomleverancier van ons land heeft SolarNRG een mooi en veelzijdig portfolio aan projecten opgebouwd.

Wek jij binnenkort samen met Alex Energie en SolarNRG je eigen zonnestroom op?

Doe mee, meld je aan