MKB zonnepanelen | SolarNRG

Verlaag direct
je overhead kosten

  • Meerdere belastingvoordelen
  • Versterk je merkimago
  • Gebruik stimuleringsregelingen
Ontvang een gratis offerte
Aanvraag starten

Hoe kunnen
we je bereiken?

Onze zonnepanelen experts nemen zo snel mogelijk contact met je op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
kWh
Aansluiting
groter dan 3 x 80A
Vorige
8,6
SolarNRG zakelijk zonnepanelen project

MKB zonnepanelen kopen

Verlaag direct je overhead kosten met zonne‑energie

Zonne‑energie is onmisbaar in de moderne bedrijfsvoering. Om als MKB ondernemer duurzaamheid en betrouwbaarheid uit te stralen, maar ook om de concurrentiepositie te verstevigen door productiekosten te reduceren, de contributie van een vereniging betaalbaar te houden of om zelfvoorzienend te zijn en de continuïteit van een stichting te waarborgen.

Onze ervaren experts staan voor je klaar

Wij staan garant voor een zorgvuldige begeleiding van het gehele proces, van de eerste vraag tot de uiteindelijke installatie. Ga voor duurzame groei en versterk je merkimago met onze ondersteuning.

  • Meerdere belastingvoordelen;
  • Versterk je merkimago;
  • Gebruik stimuleringsregelingen;
Offerte op maat aanvragen

Neem controle met zakelijke energieopslag

De energiemarkt verandert razendsnel

Bedrijven krijgen te maken met steeds stijgende energieprijzen, netcongestie en een groeiende vraag naar duurzame oplossingen. Met een zakelijk batterijopslagsysteem houdt je grip op je energieverbruik en verbeter je de efficiëntie van je bedrijfsvoering.

Altijd de juiste opslagcapaciteit

Of je nu een MKB ondernemer bent die een modulaire batterij zoekt of een grootverbruiker met behoefte aan een megawattoplossing, wij leveren aan iedere ondernemer altijd de juiste opslagcapaciteit voor zijn of haar situatie en bedrijfspand, volldig geoptimaliseerd.

Lees alles over zakelijke energieopslag
SolarNRG zakelijke energieopslag monteurs
SolarNRG expert aan het presenteren

Waarom SolarNRG?

Als MKB klant van SolarNRG sta je centraal bij elke stap van het aankoop- en installatieproces. Wij zetten onze specialistische teams in voor zowel MKB als grootzakelijke projecten. Wanneer je kiest voor SolarNRG als partner kun je rekenen op de meest betrouwbare en ervaren zonnepaneleninstallateur van Nederland.

  • Diepgaande kennis van SDE++ subsidies en  Scope12  inspecties;
  • Ruim 22 jaar ervaring met betrouwbare zonnestroomoplossingen;
  • Track record van meer dan 500 succesvolle zakelijke projecten.

Bij vragen en voor meer informatie kun je hieronder een persoonlijk adviesgesprek aanvragen met een van onze experts op het gebied van zakelijke zonnestroomprojecten.

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

SolarNRG Portfolio

In 22 jaar tijd hebben we een mooi en veelzijdig portfolio aan mkb zonnestroomprojecten opgebouwd. Onze zonnepanelen zijn door het hele land en zelfs daarbuiten te vinden.

Bekijk ons zonnepanelen portfolio

MKB zonnepanelen in
vijf stappen

Het aankopen van zonnepanelen is niet iets wat je iedere dag doet. Het is een investering die jouw onderneming maar een of twee keer zal gaan doen. Het is dan ook heel normaal dat je vragen hebt over het aankoop- en installatieproces. Daarom maken we bij SolarNRG dit proces graag zo eenvoudig en transparant mogelijk, zodat jij bij alle stappen precies weet waar je aan toe bent.

Stap 1
Analyse dak en aansluiting

We beginnen met online inspectie. Ons team bepaalt hoeveel panelen er op jouw dak passen en de hoofdaansluiting van het pand. Deze stap is cruciaal voor het waarborgen van de haalbaarheid en efficiëntie van het aankomende project.

Stap 2
Berekening terugverdientijd

Vervolgens maken we een berekening van terugverdientijd en rendement. Dit doen we door jouw verbruik, de totale investering en de mogelijke subsidies in kaart te brengen. Zo krijg je een helder overzicht van alle financiële voordelen.

Stap 3
Maatwerk offerte en legplan

Zodra alle mogelijke voorbereidingen zijn getroffen, werken we een maatwerk offerte en een legplan uit voor jouw dak. Op basis van dit voorstel, dat volledig is afgestemd op jouw situatie, kun je een weloverwogen en slimme keuze maken.

Stap 4
Akkoord en subsidieaanvraag

Bij akkoord vragen we je om enkele formulieren in te vullen en nemen wij de taak op ons mogelijke subsidies aan te vragen. Dit zorgt voor een snel en gestroomlijnd proces en minimaliseert daarnaast jouw administratieve lasten.

Stap 5
Installatie en opstart

Nadat eventuele subsidies rond zijn, gaan we over tot vakkundige installatie van de zonnepanelen. Er komt een team langs om jouw zonnepanelen te installeren. Meestal binnen acht weken nadat alles voor installatie afgerond is.

Klantenservice
Klantenservice

Nu kun jij gaan genieten van een duurzamer bedrijfspand en een lagere overhead. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn of mocht je vragen hebben, dan staan onze kundige klantenservice en technische support voor je klaar.

Subsidies en stimulerings
regelingen

Naast het feit dat de zonnepanelen nu goedkoper dan ooit zijn, zijn er nog steeds subsidies en stimuleringsregelingen voor ondernemers, waar jouw bedrijf slim van kan profiteren. Wij helpen onze klanten graag bij het aanvragen hiervan en ontzorgen je volledig. Onze mkb zonnestroom experts kunnen je hier alles over vertellen, maar hieronder vind je alvast een aantal voorbeelden.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Voor zonnestroomsystemen groter dan 25 kilowatt mogen bedrijven via de EIA eenmalig maximaal 45% van hun totale investering aftrekken van de fiscale winst.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA profiteren ondernemers, nog boven op de gebruikelijke investeringsaftrek, van een investeringsaftrek tot 45% van het investeringsbedrag.

Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)

De VAMIL wordt vaak gecombineerd met de MIA en maakt het mogelijk tot 75% van de investeringskosten af te schrijven, op een moment dat je zelf mag bepalen.

Kleinschaligheids
investeringsaftrek (KIA)

Ondernemers kunnen via de KIA tot maximaal 28% van hun investering in zonnepanelen extra aftrekken van de (over)winst, afhankelijk van andere investeringen in dat fiscale jaar.

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Omdat groene energieproductie vaak hogere kosten met zich meebrengt dan grijze energieproductie, biedt de Nederlandse overheid de SDE++ subsidie aan ter ondersteuning.

Bouw- en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA)

Amateur sportorganisaties kunnen via de BOSA subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van hun sportaccommodaties, inclusief het onderhoud van zonnepanelen.

Zonnig Zuid-Holland

Zonnig Zuid-Holland kan worden aangevraagd voor diverse redenen, zoals het beschikbaar stellen van jouw dak aan een energiecoöperatie of het versterken van de dakconstructie.

Salderingsregeling

Energie die je niet direct verbruikt, lever je terug. Aan het einde van het boekjaar streept je leverancier via de Salderingsregeling opgewekte energie weg tegen teruggeleverde energie.

Wij helpen je graag bij het aanvragen van subsidies, zodat jij maximaal profiteert. Benieuwd wat de subsidies precies inhouden? Lees er meer over in onze blog over zakelijke subsidies voor verduurzaming in 2025.

Glas/glas zonnepaneel Glas/glas zonnepaneel

Alleen de hoogste kwaliteit

We hechten veel waarde aan de kwaliteit en de duurzaamheid van onze zonnepanelen, want we willen er zeker van zijn dat jouw investering de komende jaren rendabel blijft en dat je blind kunt vertrouwen op onze producten. Daarom bieden we niet alleen 10 jaar volledige garantie op al onze zonnestroomsystemen, maar daarnaast een garantie van maar liefst 25 jaar op de zonnepanelen zelf.

Onze glas/glaspanelen zijn niet alleen duurzaam en efficiënt. Ze zijn ook goedgekeurd door verzekeringsmaatschappijen, vanwege hun extreme betrouwbaarheid. Dit betekent dat je zekerheid hebt, zelfs in de meest onvoorziene situaties.

Daarnaast voldoen onze zonnepanelen aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit, dus is een Scope 12 certificering geen enkel probleem. Dit is een garantie dat onze producten aan de strengste eisen voldoen en dat je verzekerd bent van een altijd goed werkend zonnestroomsysteem.

Verlaag je overhead,
ontvang gratis offerte en advies

We begrijpen dat ieder bedrijf unieke behoeften heeft. Daarom biedt SolarNRG kosteloos een maatwerk offerte en advies voor jouw onderneming. Of het nu gaat om vragen over het installatieproces, financieringsmogelijkheden of de optimale zonne‑energieoplossingen voor jouw specifieke bedrijfspand, onze experts zijn er om je te ondersteunen bij elke stap van het proces naar zakelijke zonnepanelen.

Zonnepanelen op een tankstation van De Haan Minerale Oliën

Hier zijn we nu onder andere mee bezig

Rabobank

Verduurzamen van 200 maatschappelijke gebouwen in opdracht van de Rabobank, zoals scholen en musea.

De Haan Minerale Oliën

Verduurzamen van 150 tankstations door het plaatsen van zonnepanelen op de luifels. In opdracht van De Haan Minerale Oliën, verdeeld door heel Nederland.

Bekijk meer SolaNRG MKB projecten

Veelgestelde vragen

1
Wat is de aansluitwaarde en waarom is het belangrijk deze aan te leveren?
+
Bij het ontwerpen van een zonnestroomsysteem zullen we altijd moeten starten met de aansluitwaarde van de hoofdzekering. Deze is op te vragen bij de netbeheerder. De energieleverancier weet niet wat de aansluitwaarde is van het pand.

Simpel gezegd is de hoeveelheid stroom die je zou kunnen opwekken ook het maximale wat je zou kunnen terugleveren. Valt de aansluitwaarde tussen de 3x25A en 3x80A, dan ben je bij de MKB afdeling van SolarNRG aan het juiste adres.

Is de aansluitwaarde hoger dan 3x80A? Dan is er een grootverbruikersaansluiting en mogen er niet zomaar zonnepanelen worden geplaatst.
2
Mijn aansluitwaarde is groter dan 3x80A, kan ik dan nu geen zonnepanelen plaatsen?
+
Als het pand beschikt over een 3x100A aansluiting of hoger, dan dien je teruglevercapaciteit aan te vragen bij de netbeheerder. Deze zal dan met een positief of negatief besluit komen. Als het besluit positief is, dan mogen de zonnepanelen geplaatst worden.

Als het besluit negatief is, mag er niet teruggeleverd worden aan het net. Maar zijn er nog steeds mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld door:

  • Een dynamisch vermogensregelaar te plaatsen. Als er geen eigen verbruik is, zal de omvormer uitschakelen en er geen teruglevering op het net plaatsvinden. Het voordeel is dat je toch panelen kunt plaatsen, maar het nadeel dat de terugverdientijd wat zal stijgen;
  • Een combinatie met batterijen aan te schaffen. De energie van zonnestroomsysteem kan kan opgeslagen worden in de batterijen. Zo kan op de piekmomenten overgebleven stroom opgeslagen worden en hoeft niet teruggeleverd te worden aan het net. Deze stroom kan vervolgens gebruikt worden op momenten dat de zon niet (of onvoldoende) schijnt;
  • De aansluitwaarde te 'verjongen'. Sommige panden hebben nog een grootverbruikaansluiting uit de tijd dat er grote machines of apparaten stonden. Soms veranderd de functie van het pand en kan de meterkast 'verjongt' worden naar een 3x80A aansluiting. Zo ga je minder vastrecht per jaar betalen aan de netbeheerder en kun je alsnog zonnepanelen gaan plaatsen. Raadpleeg hiervoor eerst altijd een elektricien.
3
Wat is een Scope 12 keuring en is deze verplicht?
+
Steeds meer verzekeraars eisen een onafhankelijke Scope 12 keuring. SolarNRG kan deze faciliteren. De Scope keurder controleert of een zonnestroomsysteem correct is aangesloten en of de juiste componenten zijn gebruikt.

Wil je meer dan 50 panelen plaatsen? Dan is ook het aanleveren van een constructierapport een verplicht onderdeel van de Scope keuring. SolarNRG zal de Scope keurder de datasheets, het stringplan, ballastplan en legplan toesturen, welke tezamen het as-build dossier vormen.
4
Hoe kom ik aan een constructierapport?
+
SolarNRG heeft helaas geen constructeurs in dienst. Wanneer je meer dan 50 zonnepanelen wil plaatsen en de verzekeraar bedingt een Scope 12 keuring, dien je met een eigen constructeur te kijken of het dak stevig genoeg is. De constructeur zal in de samenvatting van het constructierapport een van de volgende vier mogelijkheden aangeven:

  • Het dak is geschikt voor zonnepanelen;
  • Het dak is geschikt voor zonnepanelen na versteviging;
  • Het dak is ongeschikt voor zonnepanelen;
  • Het dak is geschikt tot en met een extra toe te voegen gewicht van een X aantal kilo.
5
Wat is de levertijd?
+
Na het accepteren van de definitieve offerte streven wij naar een levertijd tussen de 10 en 14 weken, soms kan dit zelfs sneller.
6
Moet ik mijn systeem aanmelden bij mijn energieleverancier?
+
Nee, je kan het nieuwe zonnestroomsysteem aanmelden op energieleveren.nl, vanuit daar komt het bij de netbeheerder terecht. We hebben hier handleidingen voor. Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag verder.
7
Komt er iemand langs voor een schouw?
+
In combinatie met de aansluitwaarde en foto's van de meterkast kunnen we doormiddel van verschillende softwarepakketten een offerte en een legplan op maat maken. Dit noemen we de initiële offerte. Wanneer deze naar wens is, kan dit bestempeld worden met een initieel akkoord zodat we een afspraak op locatie kunnen maken om het een en ander te bekijken voor een zo goed mogelijke werkvoorbereiding.

Het kan zijn dat hierna de offerte nog wijzigt. Gelukkig maken we altijd een zeer accurate inschatting van de opwekking en de kosten. Hierna kan de offerte als definitief worden bestempeld en bij akkoord kunnen we een installatiedatum inplannen.
8
Hoe zit het met de btw?
+
Dit verschilt per ondernemingsvorm. Het 0%-tarief zal alleen gelden voor gebouwen met een woonfunctie en zal dus niet gelden voor bedrijfspanden of openbare gebouwen. Ook voor veel stichtingen en verenigingen is het lastig of soms onmogelijk om de btw over het systeem terug te krijgen. Dit ligt eraan of je btw-plichtig bent. Kijk dus goed wat voor jou en je ondernemingsvorm geldt.
9
Maak ik kans op subsidies?
+
(EIA) Energie-investeringsaftrek
Volgens de EIA mogen bezitters van een zonnestroomsysteem dat groter is dan 25 kW (ongeveer 90 zonnepanelen) eenmalig maximaal 45% van de investering aftrekken van hun fiscale winst. De EIA is voor alle ondernemers die belastingplichtig zijn voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Ook een overheidsorganisatie, stichting of vereniging kan gebruikmaken van de EIA, als die belastingplichtig is voor vennootschapsbelasting.

(KIA) Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
De KIA stelt dat je tot maximaal 28% van de investering in zonnepanelen extra mag aftrekken van de (over)winst. De hoogte van de aftrek wordt bepaald door eventuele andere investeringen in bedrijfsmiddelen in hetzelfde fiscale jaar.

Om in aanmerking te komen voor de KIA moet je een bedrag tussen € 2.401 en € 332.994 investeren in bedrijfsmiddelen voor de onderneming. Raadpleeg voor meer informatie over de KIA de Belastingdienst of een belastingadviseur.

(BOSA) Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties
De BOSA is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties, waaronder ook zonnepanelen.

Gemeentelijke subsidies
In veel gemeentes zijn er mogelijkheden tot subsidiëring van zonnestroomsystemen. Informeer en controleer dan ook zeker of dit binnen jouw gemeente mogelijk is.

Helaas weet SolarNRG niet voor iedere gemeente of deze mogelijkheid bestaat en gebruikt kan worden voor jouw bedrijfspand.

Advies SolarNRG
De bovenstaande opsomming van subsidies en regeling zijn slechts de grootste en bekendste die in ons land beschikbaar zijn voor verduurzaming van (maatschappelijke) gebouwen. Onderzoek zelf op welke regelingen je mogelijk aanspraak kan maken om jouw zonnestroomsysteem zo snel mogelijk terug te verdienen. Subsidie aanvragen liggen altijd bij de klant zelf, maar SolarNRG wil natuurlijk graag helpen wanneer er vragen zijn of als er bepaalde stukken aangeleverd dienen te worden.