MKB zonnepanelen | SolarNRG

Verlaag je direct overhead kosten met zonne‑energie

  • Profiteer van belastingvoordelen
  • Stimuleringsregelingen als EIA, KIA en SDE++
  • Bijdrage aan een sterker merkimago
Ontvang een kostenloze offerte
In 60 seconden geregeld

Gratis zonnepanelen offerte

Onze experts nemen zo snel mogelijk contact op
Vorige Volgende

Optionele gegevens

Niet verplicht, maar wel handig
kWh
Aansluiting
groter dan 3 x 80A
Vorige
8,6

Waarom overstappen?

Zonnestroom is onmisbaar in moderne bedrijfsvoering. Om als MKB bedrijf duurzaamheid uit te stralen, maar ook om de concurrentiepositie te verstevigen door productiekosten te reduceren, de contributie van een vereniging betaalbaar te houden of om zelfvoorzienend te zijn en de continuïteit van een stichting te waarborgen.

Wij helpen je van advies tot realisatie van een zonnestroomsysteem.

Offerte op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw pand?

Vraag hieronder een offerte aan en we zullen een gedetaileerd legplan voor je opstellen, waarin we ook de mogelijke opwekking vermelden en je voorzien van verder advies.

Benodigd voor aanvraag

Wat is uw aansluitwaarde (op te vragen bij de netbeheerder)? Dit bepaalt namelijk hoeveel zonnepanelen er mogelijk zijn. Is de aansluitwaarde groter dan 3x80 A? Dan dien je teruglevercapaciteit aan te vragen bij de netbeheerder.

Wat zijn de eisen van de verzekering? Vraag deze alvast op!

Eist de verzekeraar een Scope 12 keuring en wil je meer dan 50 panelen? Dan moet een constructeur eerst kijken naar de dakconstructie.

Veelgestelde vragen

1
Wat is de aansluitwaarde en waarom is het belangrijk deze aan te leveren?
+
Bij het ontwerpen van een zonnestroomsysteem zullen we altijd moeten starten met de aansluitwaarde van de hoofdzekering. Deze is op te vragen bij de netbeheerder. De energieleverancier weet niet wat de aansluitwaarde is van het pand.

Simpel gezegd is de hoeveelheid stroom die je zou kunnen opwekken ook het maximale wat je zou kunnen terugleveren. Valt de aansluitwaarde tussen de 3x25A en 3x80A, dan ben je bij de MKB afdeling van SolarNRG aan het juiste adres.

Is de aansluitwaarde hoger dan 3x80A? Dan is er een grootverbruikersaansluiting en mogen er niet zomaar zonnepanelen worden geplaatst.
2
Mijn aansluitwaarde is groter dan 3x80A, kan ik dan nu geen zonnepanelen plaatsen?
+
Als het pand beschikt over een 3x100A aansluiting of hoger, dan dien je teruglevercapaciteit aan te vragen bij de netbeheerder. Deze zal dan met een positief of negatief besluit komen. Als het besluit positief is, dan mogen de zonnepanelen geplaatst worden.

Als het besluit negatief is, mag er niet teruggeleverd worden aan het net. Maar zijn er nog steeds mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld door:

  • Een dynamisch vermogensregelaar te plaatsen. Als er geen eigen verbruik is, zal de omvormer uitschakelen en er geen teruglevering op het net plaatsvinden. Het voordeel is dat je toch panelen kunt plaatsen, maar het nadeel dat de terugverdientijd wat zal stijgen;
  • Een combinatie met batterijen aan te schaffen. De energie van zonnestroomsysteem kan kan opgeslagen worden in de batterijen. Zo kan op de piekmomenten overgebleven stroom opgeslagen worden en hoeft niet teruggeleverd te worden aan het net. Deze stroom kan vervolgens gebruikt worden op momenten dat de zon niet (of onvoldoende) schijnt;
  • De aansluitwaarde te 'verjongen'. Sommige panden hebben nog een grootverbruikaansluiting uit de tijd dat er grote machines of apparaten stonden. Soms veranderd de functie van het pand en kan de meterkast 'verjongt' worden naar een 3x80A aansluiting. Zo ga je minder vastrecht per jaar betalen aan de netbeheerder en kun je alsnog zonnepanelen gaan plaatsen. Raadpleeg hiervoor eerst altijd een elektricien.
3
Wat is een Scope 12 keuring en is deze verplicht?
+
Steeds meer verzekeraars eisen een onafhankelijke Scope 12 keuring. SolarNRG kan deze faciliteren. De Scope keurder controleert of een zonnestroomsysteem correct is aangesloten en of de juiste componenten zijn gebruikt.

Wil je meer dan 50 panelen plaatsen? Dan is ook het aanleveren van een constructierapport een verplicht onderdeel van de Scope keuring. SolarNRG zal de Scope keurder de datasheets, het stringplan, ballastplan en legplan toesturen, welke tezamen het as-build dossier vormen.
4
Hoe kom ik aan een constructierapport?
+
SolarNRG heeft helaas geen constructeurs in dienst. Wanneer je meer dan 50 zonnepanelen wil plaatsen en de verzekeraar bedingt een Scope 12 keuring, dien je met een eigen constructeur te kijken of het dak stevig genoeg is. De constructeur zal in de samenvatting van het constructierapport een van de volgende vier mogelijkheden aangeven:

  • Het dak is geschikt voor zonnepanelen;
  • Het dak is geschikt voor zonnepanelen na versteviging;
  • Het dak is ongeschikt voor zonnepanelen;
  • Het dak is geschikt tot en met een extra toe te voegen gewicht van een X aantal kilo.
5
Wat is de levertijd?
+
Na het accepteren van de definitieve offerte streven wij naar een levertijd tussen de 10 en 14 weken, soms kan dit zelfs sneller.
6
Moet ik mijn systeem aanmelden bij mijn energieleverancier?
+
Nee, je kan het nieuwe zonnestroomsysteem aanmelden op energieleveren.nl, vanuit daar komt het bij de netbeheerder terecht. We hebben hier handleidingen voor. Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag verder.
7
Komt er iemand langs voor een schouw?
+
In combinatie met de aansluitwaarde en foto's van de meterkast kunnen we doormiddel van verschillende softwarepakketten een offerte en een legplan op maat maken. Dit noemen we de initiële offerte. Wanneer deze naar wens is, kan dit bestempeld worden met een initieel akkoord zodat we een afspraak op locatie kunnen maken om het een en ander te bekijken voor een zo goed mogelijke werkvoorbereiding.

Het kan zijn dat hierna de offerte nog wijzigt. Gelukkig maken we altijd een zeer accurate inschatting van de opwekking en de kosten. Hierna kan de offerte als definitief worden bestempeld en bij akkoord kunnen we een installatiedatum inplannen.
8
Hoe zit het met de btw?
+
Dit verschilt per ondernemingsvorm. Het 0%-tarief zal alleen gelden voor gebouwen met een woonfunctie en zal dus niet gelden voor bedrijfspanden of openbare gebouwen. Ook voor veel stichtingen en verenigingen is het lastig of soms onmogelijk om de btw over het systeem terug te krijgen. Dit ligt eraan of je btw-plichtig bent. Kijk dus goed wat voor jou en je ondernemingsvorm geldt.
9
Maak ik kans op subsidies?
+
(EIA) Energie-investeringsaftrek
Volgens de EIA mogen bezitters van een zonnestroomsysteem dat groter is dan 25 kW (ongeveer 90 zonnepanelen) eenmalig maximaal 45% van de investering aftrekken van hun fiscale winst. De EIA is voor alle ondernemers die belastingplichtig zijn voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Ook een overheidsorganisatie, stichting of vereniging kan gebruikmaken van de EIA, als die belastingplichtig is voor vennootschapsbelasting.

(KIA) Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
De KIA stelt dat je tot maximaal 28% van de investering in zonnepanelen extra mag aftrekken van de (over)winst. De hoogte van de aftrek wordt bepaald door eventuele andere investeringen in bedrijfsmiddelen in hetzelfde fiscale jaar.

Om in aanmerking te komen voor de KIA moet je een bedrag tussen € 2.401 en € 332.994 investeren in bedrijfsmiddelen voor de onderneming. Raadpleeg voor meer informatie over de KIA de Belastingdienst of een belastingadviseur.

(BOSA) Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties
De BOSA is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties, waaronder ook zonnepanelen.

Gemeentelijke subsidies
In veel gemeentes zijn er mogelijkheden tot subsidiëring van zonnestroomsystemen. Informeer en controleer dan ook zeker of dit binnen jouw gemeente mogelijk is.

Helaas weet SolarNRG niet voor iedere gemeente of deze mogelijkheid bestaat en gebruikt kan worden voor jouw bedrijfspand.

Advies SolarNRG
De bovenstaande opsomming van subsidies en regeling zijn slechts de grootste en bekendste die in ons land beschikbaar zijn voor verduurzaming van (maatschappelijke) gebouwen. Onderzoek zelf op welke regelingen je mogelijk aanspraak kan maken om jouw zonnestroomsysteem zo snel mogelijk terug te verdienen. Subsidie aanvragen liggen altijd bij de klant zelf, maar SolarNRG wil natuurlijk graag helpen wanneer er vragen zijn of als er bepaalde stukken aangeleverd dienen te worden.

Hier zijn we nu mee bezig

Verduurzamen van 200 maatschappelijke gebouwen in opdracht van de Rabobank, zoals scholen en musea.

Verduurzamen van 150 tankstations in opdracht van De Haan Minerale Oliën, verdeeld door heel Nederland.

Onze werkwijze

  • We ontvangen via ons offerte formulier de benodigde gegevens
  • Dan maken we een initiële offerte met een legplan op maat
  • Eventueel schouw op locatie voor een zo goed mogelijke werkvoorbereiding
  • Na akkoord op de definitieve offerte gaan wij over tot installatie van het systeem
  • Tenslotte kan een installatiedatum worden ingepland
  • Tenslotte volgt de oplevering van jouw duurzame pand

SolarNRG Portfolio

In 21 jaar tijd hebben we een mooi en veelzijdig portfolio aan mkb zonnestroomprojecten opgebouwd. Onze zonnepanelen zijn door het hele land en zelfs daarbuiten te vinden.

Bekijk ons zonnepanelen portfolio