SolarNRG zonnestroomwinkel in maart ook zaterdag geopend | SolarNRG

SolarNRG zonnestroomwinkel in maart ook zaterdag geopend

SolarNRG vindt het een gemiste kans dat zij van de 7.000 particuliere klanten bij wie zij op jaarbasis een zonnestroomsysteem installeren, maar slechts twee tot vijf procent in de ogen aan kunnen kijken. Daarom is eind 2017 onder het hoofdkantoor in Poeldijk een showroom ingericht die op werkdagen toegankelijk is voor particulieren. Deze blijken in de praktijk echter niet altijd in de gelegenheid om binnen de openingstijden langs te komen. Daarom krijgen zij in maart, bij wijze van test, de kans om ook op zaterdag de zonnestroomwinkel te bezoeken

Vernieuwend concept

In de showroom kan men natuurlijk zonnepanelen, omvormers en montagesystemen bekijken, maar kan er ook direct een virtueel legplan worden gemaakt voor een woning. Marco van Veen, CEO SolarNRG: “We willen nog dichter bij onze klanten staan. Het aanschaffen van zonnestroomsystemen gebeurt nu vooral op afstand, terwijl sommige klanten aangeven behoefte hebben aan een meer persoonlijk advies. We gaan bezoekers meenemen in de wereld van zonnestroom en ze voorzien van alle knowhow; we maken het winkelbezoek tot een waar duurzaam avontuur.”


We gaan bezoekers meenemen in de wereld van zonnestroom en ze voorzien van alle knowhow; we maken het winkelbezoek tot een waar duurzaam avontuur.

- Marco van Veen, CEO SolarNRG -

Zonnestroom steeds interessanter

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren flink gedaald en hebben onlangs een stabiel niveau bereikt. Hierdoor worden zonnestroomsystemen nu over het algemeen binnen zes tot zeven jaar terugverdiend. Daarnaast kunnen particulieren de btw op de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. Dit jaar alleen al zal SolarNRG zo'n 7.000 particuliere woningen voorzien van zonnepanelen, wat bewijst dat steeds meer mensen de keuze maken voor duurzame energie. Tot slot krijgt men al snel minimaal 10 jaar garantie op de producten, wat het ook nog eens een zeer veilige investering maakt.

Vraag vanuit de markt

Veel woningbezitters zijn geïnteresseerd in duurzame bronnen, maar hebben toch een hoop vragen of willen de producten graag even in het echt zien. Van Veen: “De start van deze winkel was een vraag vanuit de markt. Een zonnestroomsysteem is iets wat je na aanschaf en installatie niet zo makkelijk retour stuurt, daarom is het fijn om van tevoren alvast een gevoel te krijgen bij de producten en onze werkwijze.”

Deel dit bericht