Grote subsidiepot opent voor Westlandse ondernemers | SolarNRG

Grote subsidiepot opent voor Westlandse ondernemers

Op 12 maart opent een nieuwe SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidieronde van € 5 miljard. Bedrijven krijgen hiermee de kans om zichzelf verder te verduurzamen met hulp van de overheid. Daarnaast stelt de provincie een extra subsidieregeling beschikbaar voor bedrijventerreinen in het Westland, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen wel heel interessant wordt

De SDE++ subsidie

De stimuleringsmaatregelen van de overheid zijn volgens Marco van Veen, CEO SolarNRG, een mooie gelegenheid voor bedrijven om te profiteren van een lagere energierekening en een extra bron van inkomsten. “De terugverdientijd schommelt dankzij de SDE++ regeling nu tussen zes en zeven jaar. Daarnaast kunnen bedrijven in het Westland gebruik maken van een extra subsidieregeling voor de installatie van een zonnestroomsysteem. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no‑brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter. Dat bedrijven hierdoor een groener imago krijgen en CO₂ besparen, is mooi meegenomen.”

Meer over SDE++


Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no‑brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter.

- Marco van Veen, CEO SolarNRG -

AGF

De AGF-sector heeft volgens Marco van Veen nog eens extra voordelen van zonnestroom. “Zonnestroom sluit namelijk naadloos aan op het energieverbruik van bedrijven uit deze sector. Deze ondernemingen hebben een bovengemiddeld hoog verbruik op dagen dat er veel zon is. Dit heeft te maken met de koelcellen, die op zonnige en warme dagen extra veel stroom verbruiken. En de vergoeding voor eigen verbruik is nog aantrekkelijker dan terug leveren aan het net.”

SolarNRG

Al 16 jaar is het Westlandse bedrijf SolarNRG actief als zonnestroomleverancier. Bedrijven als Westland Partners, bedrijventerrein ABC Westland, Paauw Lilies, Houdijk Holland, Kwekerij Zuidbaak, Autobedrijf Wassink, Kia Aad van der Burg en vele andere Westlandse bedrijven werden door SolarNRG reeds van zonnepanelen voorzien. CEO Marco van Veen roept geïnteresseerde bedrijven op om vrijblijvend mee te doen. “Wij regelen alles, van subsidieaanvraag tot begeleiding bij fiscale regelingen. In feite hebben klanten nergens omkijken meer naar.” Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets.

Deel dit bericht