SolarNRG verduurzaamt tankstations van De Haan | SolarNRG

SolarNRG verduurzaamt tankstations van De Haan Minerale Oliën

SolarNRG is samen met De Haan Minerale Oliën een project gestart waarbij tankstations door heel Nederland zullen worden voorzien van zonnestroomsystemen. De MKB afdeling van SolarNRG is volop bezig met de voorbereidingen van alle installaties en de eerste zonnepanelen zijn reeds het dak op gegaan

Tankstations zijn doorgaans voorzien van grote luifels, die zich uiteraard uitstekend lenen voor de installatie van zonnepanelen, mede daarom is voor de locaties van De Haan de aanschaf van zonnestroomsystemen een logische stap. SolarNRG laat weten enorm verheugd te zijn dit bijzondere project te mogen realiseren.

Aftrap in Diemen

SolarNRG installeerde onlangs de eerste 72 zonnepanelen van het project op een tankstation in Diemen, een locatie die De Haan onder de BP merknaam exploiteert. Naast tankstations onder haar eigen merknaam, exploiteert De Haan tankstations onder de merknamen Shell, BP en Esso.

Uitdagingen van het project

“Bij het installeren van zonnepanelen op tankstations komen aardig wat uitdagingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan meterkasten die een stuk complexer zijn dan op andere locaties. Denk daarnaast aan de bereikbaarheid: we willen eigenlijk proberen om een tankstation zo lang mogelijk open te houden voor gebruikers, terwijl we niet uit het oog verliezen dat we op een veilige manier blijven werken”, aldus Mark Post, manager MKB SolarNRG. SolarNRG tackelt dit door vooraf grondige inspecties uit te voeren en een zeer gedegen plan te maken.


De samenwerking tussen SolarNRG en De Haan verloopt ontzettend goed, omdat we beide vooruitstrevende bedrijven zijn die nu al denken over wat de toekomst gaat brengen. Binnenkort kunnen mensen met elektrische auto's lekker een versgebakken broodje eten terwijl hun auto aan het laden is op de zonnestroom van SolarNRG.

- Mark Post, manager MKB SolarNRG -

Samen vooruitstrevend

De tankstations van De Haan hebben een eigentijdse formule, waarmee ze de hedendaagse klanten in al hun wensen en behoeften willen voorzien. Duurzame energie, wat door de zonnepanelen op de daken van de tankstations wordt opgewekt, draagt daar uitstekend aan bij. Alle locaties zijn tegenwoordig veel meer dan alleen plekken voor de verkoop van brandstoffen. Zij beschikken namelijk over moderne shops met uitstekende koffie en versgebakken broodjes, wasstraten, laadstations en zelfs geldautomaten. Terwijl klanten van de diensten van De Haan gebruikmaken, wordt er energie opgewekt wat weer een extra dimensie geeft aan hun bezoek.

Deel dit bericht