SolarNRG start samenwerking met Staedion | SolarNRG

SolarNRG start samenwerking met Staedion

SolarNRG gaat nauw samenwerken met de Haagse woningcorporatie Staedion, in drie pilotprojecten voor het installeren van zonnestroomsystemen op huurwoningen. De twee bedrijven geven voorlichting en advies aan de huurders over zonnepanelen en zorgen vervolgens voor installatie. Tot 2020 wil Staedion ongeveer 5.000 woningen aansluiten op zonnestroom. Staedion ziet het als haar maatschappelijke taak om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Steeds vaker gebruiken ze duurzame materialen en sluiten hun woningen waar mogelijk aan op duurzame bronnen

Drie pilotprojecten

SolarNRG start de samenwerking met Staedion met ongeveer 600 woningen, zowel appartementen als eengezinswoningen, verdeeld over drie projecten. De huurders krijgen de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te gaan wekken met een zonnestroomsysteem. Ze hoeven hier niets voor te doen, ervaren installateurs komen de zonnepanelen plaatsen en sluiten deze aan op de groepenkast en een monitoringsysteem. Bewoners besparen hiermee op hun energiekosten. Bovendien leveren ze samen met Staedion een bijdrage aan een beter klimaat door CO2‑uitstoot te beperken. Bewoners die voor de pilotprojecten in aanmerking komen, worden per brief persoonlijk ge├»nformeerd door Staedion.

Wat levert het op?

Bewoners hoeven zelf geen zonnepanelen aan te schaffen. Via de servicekosten betalen ze een bijdrage voor het gebruik hiervan. Bij een gelijk stroomverbruik gaat de energierekening omlaag. Het voordeel is afhankelijk van het project en het aantal zonnepanelen per woning. Via het monitoringsysteem kunnen de huurders de prestaties van het zonnestroomsysteem online volgen. Opgewekte stroom die ze niet gebruiken, gaat terug naar het net.

Over Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimtes en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving. Hun missie is een eigen woning mogelijk maken voor hun bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Ze streven ernaar dat al hun bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen ze niet alleen, maar doen ze samen met de bewoners en hun (maatschappelijke) partners.

Deel dit bericht