SolarNRG organiseert 3 oktober SDE++ infoavond voor ondernemers | SolarNRG

SolarNRG organiseert 3 oktober SDE++ infoavond voor ondernemers

Voormalig radijsteler Piet Zwinkels heeft een nieuwe stap gezet. Sinds kort is Piet actief in de zonnepanelen, als Accountmanager Tuinbouw bij SolarNRG. Waarom moet je als ondernemer niet langer wachten met overstappen op zonnepanelen? Simpel volgens Piet: “De najaarsronde SDE++ komt eraan en nu de regeling steeds soberder wordt, is dit de kans om nog een financieel steuntje in de rug mee te pakken voor de investering.”

Hoe zit het ook alweer met die SDE++ subsidie? Iedereen kent de afkorting van Stimulering Duurzame Energieproductie, maar weten ze ook wat het precies inhoudt? Nee, is de ervaring van Piet. En hij kan het weten, want hij kreeg als teler de term vaak genoeg om de oren, zonder zelf de ins en outs te kennen.

5 miljard in najaarsronde

Met SDE++ stelt de overheid subsidie beschikbaar om investeren in duurzaamheid interessanter te maken. In de najaarsronde, die duurt van 29 oktober 9.00 uur tot 14 november 17.00 uur, is er 5 miljard euro beschikbaar. “Alweer 1 miljard minder dan in de najaarsronde van vorig jaar.”
De meeste aanvragen zijn voor zonnepanelen. “Want alle telers hebben wel een schuur met ruimte voor een zonnestroomsysteem, en de energie die ze daarmee opwekken, kunnen ze goed gebruiken. Voor AGF bedrijven met koelcellen geldt precies hetzelfde. Meer en meer bedrijven stappen over en met een subsidie erbij wordt het nog aantrekkelijker.”


Wij leveren niet alleen het systeem en de zonnepanelen, maar helpen ook bij de subsidieaanvraag en het papierwerk. Voor onze specialisten slechts een half uurtje werk.

- Sander Noordermeer, Managing Director SolarNRG -

Geen gedoe

Is zo'n aanvraag niet veel gedoe? Nee, zeggen Piet en Sander Noordermeer, Managing Director van SolarNRG, stellig. “Wij leveren niet alleen het systeem en de zonnepanelen, maar helpen ook bij de subsidieaanvraag en het papierwerk. Voor onze specialisten slechts een half uurtje werk.”

3 oktober infoavond

Op 3 oktober zal er bij SolarNRG in Poeldijk een infoavond gehouden worden om dieper op de subsidieregeling in te gaan. Ondernemers worden uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Diverse specialisten, en natuurlijk Piet zelf, zullen deze avond hun kennis en ervaringen met SDE++ en zonnepanelen delen.

Deel dit bericht