SolarNRG organiseert 20 februari zonnestroom subsidie avond voor ondernemers | SolarNRG

SolarNRG organiseert
20 februari
zonnestroom subsidie avond voor ondernemers

In navolging van het succes van de SDE++ infoavond van afgelopen oktober, een subsidie voor grootgebruikers, zal SolarNRG op 20 februari in Poeldijk een infoavond houden die zich naast SDE++ richt op subsidies waar ook kleinere ondernemers voor in aanmerking komen. Diverse specialisten zullen deze avond hun kennis en ervaringen met SDE++, andere mogelijke subsidies en zonnepanelen delen

Welke andere mogelijke subsidies zijn er dan? De twee belangrijkste zijn momenteel
de EIA (Energie-investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheids-investeringsaftrek), met respectievelijk een budget van € 386 en € 147 miljoen. Gevolgd door de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Allemaal gebaseerd op een investeringsaftrek, die ondernemers kunnen aftrekken van de winst.

2 miljard SDE++ in voorjaarsronde

De SDE++ is op dit moment zonder twijfel nog steeds de meest belangrijke subsidie. In de aankomende extra openstellingsronde, die duurt van 17 maart 9.00 uur tot 2 april 17.00 uur, is er 2 miljard euro beschikbaar. Maar dit is 3 miljard minder dan in de voorjaarsronde van vorig jaar en het is voorlopig de laatste ronde onder de huidige SDE++ regeling. Ondernemers doen er dan ook goed aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven.


Zonnestroom subsidies zijn een noodzakelijke tool voor ondernemers. Aan een subsidie zonder zonnepanelen heb je niks, maar aan zonnepanelen zonder subsidies ook niet. Het een versterkt het ander.

- Marco van Veen, CEO SolarNRG -

Zonnestroom subsidies

“Een noodzakelijke tool”, volgens Marco van Veen, CEO SolarNRG. “Aan een subsidie zonder zonnepanelen heb je niks, maar aan zonnepanelen zonder subsidies ook niet. Het een versterkt het ander.” Afgelopen jaar heeft SolarNRG alleen al zo'n 140 SDE++ subsidies aangevraagd en die zijn voor honderd procent gehonoreerd. Een enorme impuls voor de duurzaamheid van Nederlandse ondernemers dus. Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets. SolarNRG neemt het gehele advies, het rekenwerk en de uiteindelijke subsidieaanvraag op zich.

AGF en agrarische sector

De AGF en agrarische sector hebben volgens Marco nog een extra voordeel. “Zonnestroom sluit naadloos aan op het koelcelgebruik. In de winter, wanneer de zonnepanelen het minst opbrengen, is het kouder in de hal en hoeft er dus ook minder gekoeld te worden. Wanneer in de zomer de koelmotoren harder moeten draaien, is de opbrengst van de zonnepanelen veel hoger, waardoor het verschil in stroomgebruik opgevangen kan worden.” Er zijn nog tal van AGF en agrarische bedrijven die hun dakoppervlakte niet gebruiken. “Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no‑brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter”

Deel dit bericht