SolarNRG opent in Honselersdijk de zonnestroomwinkel van het Westland | SolarNRG

SolarNRG opent in Honselersdijk de zonnestroomwinkel van het Westland

SolarNRG brengt duurzaamheid dichterbij met hun nieuwe, innovatieve showroom in Honselersdijk. De nieuwe showroom is vier keer groter dan de vorige locatie en nodigt bezoekers uit om kennis te komen maken met de wereld van zonnestroom. Deze hebben de mogelijkheid om zonnepanelen, omvormers en montagesystemen te bekijken, evenals het maken van een virtueel legplan voor hun woning

Stijgende vraag naar duurzame energie

Met de stijgende energieprijzen, de vervallen btw op zonnepanelen en subsidie van de lokale overheid, worden zonnestroomsystemen steeds aantrekkelijker. SolarNRG zal dit jaar alleen al zo'n 7.000 particuliere woningen voorzien van zonnepanelen, wat bewijst dat steeds meer mensen de overstap maken naar duurzame energie. Bovendien krijgt men tenminste 10 jaar garantie op de producten, waardoor het een veilige investering is.


We willen nog dichter bij onze klanten staan. Het aanschaffen van zonnestroomsystemen gebeurt nu nog vaak op afstand, terwijl sommige klanten een meer persoonlijk advies willen. We willen onze bezoekers meenemen in de wereld van zonnestroom en hen van alle knowhow voorzien; we maken van een bezoek aan onze showroom een waar duurzaam avontuur.

- Marco van Veen, CEO SolarNRG -

Afschaffing van de salderingsregeling

De afgelopen weken heeft de discussie over de salderingsregeling voor zonnestroom veel emoties losgemaakt. Het kabinet wil deze zeer gunstige regeling voor paneleneigenaren versoberen vanaf 2025, maar dit plan ontmoet weinig steun bij de oppositiepartijen. Tijdens de vergadering in de Tweede Kamer werd duidelijk dat Energieminister Rob Jetten op dit moment niet genoeg steun heeft om de afschaffing door de Eerste Kamer te laten gaan.

Pieter Omtzigt en andere Kamerleden van beide GroenLinks en PvdA zijn bezorgd dat de versobering ertoe zal leiden dat particulieren zonnepanelen minder aantrekkelijk zullen vinden om aan te schaffen. Een onderzoek door TNO deze zomer wees uit dat panelen nog steeds een goede investering zijn, maar volgens kritische Kamerleden biedt het te weinig inzicht in hoe de regeling zal uitwerken voor verschillende huishoudens.

Huidige terugverdientijd

De snelle stijging van de prijzen op de energiemarkt heeft de terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk verkort. Ondanks dit feit verwachten veel consumenten nog steeds een lange terugverdientijd, vooral wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd. Feitelijk is de gemiddelde terugverdientijd echter slechts vier jaar. Door nu te investeren in een zonnestroomsysteem, zullen consumenten volgens de huidige salderingsregeling hun investering al grotendeels terugverdiend hebben.

Hoewel de toekomst van de salderingsregeling onzeker is, blijft zonnestroom een aantrekkelijke investering met een aannemelijke terugverdientijd. Bij overwegingen om zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om de specifieke situatie en verwachtingen te overwegen en eventueel deskundig advies in te winnen.

Antwoord op marktvraag

Veel woningbezitters zijn geïnteresseerd in duurzame energiebronnen, maar hebben nog veel vragen of willen de producten graag eerst in het echt bekijken. Marco van Veen: "De opening van deze winkel was een antwoord op de vraag van de markt. Een zonnestroomsysteem is iets wat je na aanschaf en installatie niet zo makkelijk kunt retourneren, daarom is het fijn om van tevoren al een gevoel te krijgen bij de producten en onze werkwijze."

De showroom bezoeken

De zonnestroomwinkel aan het Poeldijksepad 5 in Honselersdijk is sinds 2 januari 2023 open voor het publiek en is maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 16:30 uur. Bezoekers krijgen de exclusieve kans om hun zonnestroomsysteem samen te stellen, een offerte aan te vragen en de producten te bekijken onder het genot van een heerlijk kopje koffie."

Deel dit bericht