SolarNRG lanceert vernieuwde webshop en systeem configurator | SolarNRG

SolarNRG lanceert vernieuwde webshop en systeem configurator

SolarNRG heeft afgelopen week haar vernieuwde groothandel webshop gelanceerd, met een compleet nieuwe en moderne systeem configurator, en neemt binnenkort, na ruim 10 jaar, afscheid van Sunconn, haar complete zonnepanelen retail applicatie.

Nieuwe systeem configurator

Een groothandel klant doorloopt in de nieuwe systeem configurator een veel duidelijkere flow, waarbij deze niet meer eerst een montagesysteem moet kiezen uit een lange en onoverzichtelijke lijst van alle mogelijkheden. In plaats daarvan kiest deze nu het daktype en de dakbedekking, om vervolgens de benodigde bevestiging of het favoriete systeemtype aan te geven; de configurator doet daarna de rest. Voor nu rekent de nieuwe configurator met de eigen montagesystemen van Sunstruction, maar hier zullen volgend jaar de systemen Sunbeam aan worden toegevoegd.

Ook het kiezen van een opstelling is een stuk overzichtelijker geworden, met een duidelijke visuele weergave van het gekozen aantal panelen en de richting van de profielen. Bij deze stap kunnen ook gemakkelijk een of meerdere panelen worden weggeklikt, als er zich op die positie obstakels bevinden op het dak waar het zonnestroomsysteem geplaatst gaat worden. Dit wordt meegenomen in het uiteindelijke aantal artikelen dat naar de winkelwagen gaat.

Preview van de nieuwe configurator van SolarNRG

Bij de laatste stap kan een omvormer en/of micro-omvormers gekozen worden. Alleen de best bij de gekozen zonnepanelen passende (micro-)omvormers worden getoond, gesorteerd op de best passende dimensionering.

Op dit moment is het alleen mogelijk om een compleet systeem te configureren, maar in de toekomst kan de configurator ook gebruikt worden voor alleen de onderconstructie. De configurator is uiteraard geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiel gebruik, zodat een klant ook een systeem kan samenstellen wanneer deze bij een van zijn eigen klanten op het dak staat.

Webshop

Niet alleen de systeem configurator heeft een nieuw uiterlijk gekregen, ook de webshop is volledig vernieuwd, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Deze is nu direct gekoppeld aan het voorraadsysteem, waardoor er altijd de meest up‑to‑date voorraad status getoond wordt. Daarnaast kan een klant nu favoriete producten bewaren voor snelle toegang, zodat er niet steeds opnieuw gezocht hoeft te worden naar producten die regelmatig worden besteld.

Preview van de nieuwe webshop van SolarNRG

Het grootste voordeel van de nieuwe webshop is dat het aanbod van producten nu voor iedereen toegankelijk is, waar bij Sunconn een klant altijd ingelogd moest zijn, zodat ook potentiƫle nieuwe klanten kunnen vinden wat ze zoeken. Op dit moment is de webshop alleen nog gericht op zakelijke klanten, maar er zal volgend jaar ook een versie voor particuliere doe-het-zelvers komen. SolarNRG hoopt zo een breder deel van de zonnepanelen markt te cateren.

Deel dit bericht