SolarNRG installeert 267 zonnepanelen op hoofdkantoor EQUANS | SolarNRG

SolarNRG installeert 267 zonnepanelen op hoofdkantoor EQUANS

SolarNRG heeft op het hoofdkantoor van services‑ en energiebedrijf EQUANS, in het Utrechtse Bunnik, 267 zonnepanelen geïnstalleerd. De geïnstalleerde panelen zijn van JA Solar en hebben een vermogen van ieder 300 Wattpiek, waarmee het totale vermogen van het zonnestroomsysteem over meerdere dakvlakken op 80 kiloWattpiek komt

Bijzondere uitdaging

Het installeren van de zonnepanelen was bij dit project vanwege de meerdere en verschillende dakvlakken een bijzondere uitdaging. Zowel de vorm, dakbedekking, hellingshoek en hoogte waren per dakvlak verschillend. Bij het hoogste dakvlak, zo'n 25 meter hoog, moest er zelfs een hijskraan met manbak aan te pas komen.

SolarNRG en EQUANS

Hoewel dit het eerste zonnestroomsysteem is dat SolarNRG heeft geïnstalleerd op een kantoor van EQUANS, is het niet de eerste kennismaking tussen de twee bedrijven. Eerder al sloot de zonnestroom specialist voor EQUANS particuliere woningen aan op zonnestroom en in september zullen ze, in opdracht van het bedrijf, zonnestroomsystemen gaan installeren op vier kantoren van ABN AMRO.

Over EQUANS

EQUANS Nederland bestaat uit EQUANS Services (marktleider in technische dienstverlening) en EQUANS Energie, en ze nemen de leiding in duurzame verandering. Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige smart building oplossingen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie, spelen zij op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema's in werk- en leefomgeving.

Deel dit bericht