Innova Energie en SolarNRG bieden energiecontract zonder terugleverkosten | SolarNRG

Innova Energie en SolarNRG bieden energiecontract zonder terugleverkosten

Bijna alle Nederlandse energieleveranciers rekenen sinds het begin dit jaar terugleverkosten door aan huishoudens die stroom terugleveren aan het net. Innova Energie vormt daarop nu een uitzondering, dankzij een exclusief aanbod via zonnepanelen installateur SolarNRG kan het bedrijf namelijk een energiecontract zonder terugleverboete aanbieden, bij aanschaf van een nieuw zonnestroomsysteem. Op die manier wordt de aanschaf van zonnepanelen weer even aantrekkelijk als voorheen, met een kortere terugverdientijd dan andere installateurs.

Klanten die via deze actie zonnepanelen aanschaffen, mogen van Innova Energie tot 3.000 kWh aan stroom per jaar terugleveren aan het net, zonder dat ze daar extra kosten voor hoeven te betalen. Het energiecontract zonder terugleverboete loopt 3 jaar en is tussen 2 september 2024 en 31 december 2024 aan te vragen via het offerteformulier op de landingspagina van SolarNRG, bij aanschaf van een nieuw zonnestroomsysteem.

Terugleverkosten

Bezitters van zonnepanelen mogen van het kabinet (in ieder geval tot 2027) de stroom die ze terugleveren aan het net aftrekken van hun eigen verbruik, dit heet salderen. Maar voor deze teruggeleverde stroom maken energiebedrijven extra kosten, omdat deze vaak wordt teruggeleverd op momenten dat het aanbod van elektriciteit groot is en de prijs juist laag. Dat leidt tot netcongestie en onbalans. De kosten die energieleveranciers hierdoor maken rekenen ze door aan klanten met zonnepanelen. Gemiddeld bedragen die een paar honderd euro per jaar. Dat en de dreigende afschaffing van de salderingsregeling heeft ertoe geleid dat de aankoop van zonnepanelen met 95 procent is teruggelopen en diverse zonnepanelen installateurs failliet zijn gegaan.

Waarom dit aanbod?

Door gezamenlijk een energiecontract zonder terugleverkosten aan te bieden, hopen Innova Energie en SolarNRG de onzekerheid weg te nemen die veel mensen momenteel voelen bij een mogelijke aanschaf van zonnepanelen. Volgens Achmed Badloe, Commercieel Manager bij Innova Energie, is deze samenwerking uniek. "Geen enkele andere Nederlandse energieleverancier biedt energiecontracten zonder terugleverkosten in combinatie met de aanschaf van zonnepanelen”, zegt hij.

Ook SolarNRG zag de verkoop van zonnepanelen aan particulieren vorig jaar met 85 procent teruglopen. "Klanten begonnen zich zorgen te maken of zonnepanelen nog wel rendabel zouden zijn wanneer er terugleverkosten gerekend zouden worden. Dankzij de geboden zekerheid van geen terugleverkosten kunnen huishoudens nu weer met een gerust hart hun woning verduurzamen met zonnepanelen. Naast dat je optimaal gebruik maakt van je zonnestroom, verdien je ze ook nog eens sneller terug, zo rond de 4 jaar”, zegt Marco van Veen, CEO van SolarNRG.

Deel dit bericht