Uw jaarlijkse besparing?

Hoeveel stroom uw zonnestroomsysteem gaat opwekken, hangt af van het aantal panelen. Daarnaast zijn de hoeveelheid zon, de ligging van uw woning en de plek van de zonnepanelen op uw dak van invloed op de energieopbrengst. In de tabel hieronderhiernaast kunt u zien hoeveel u gemiddeld per jaar bespaart met een bepaald aantal zonnepanelen wanneer u meedoet aan deze samenwerking.

Aantal panelen
4
wekken op
1.135 kWh
per jaar
6
wekken op
1.647 kWh
per jaar
8
wekken op
2.196 kWh
per jaar
10
wekken op
2.745 kWh
per jaar
Verlaging huidige energierekening
250
360
485
605
Uw jaarlijkse (service)kosten
120*
144
192
240
Besparing per jaar
154
216
293
365

* We gaan hier uit van een appartement, waarbij de maandelijkse servicekosten iets hoger uitvallen.
Bij een woonhuis kunt u hier € 96 aanhouden en dus een besparing van € 154.
Disclaimer: Besparing per jaar is een berekend gemiddelde. Dit kan per woning verschillen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor wie geldt dit aanbod?

Staedion wil verspreid over 2021 ruim 1.000 woningen voorzien van een zonnestroomsysteem. Er wordt van tevoren onderzoek gedaan naar welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Bewoners van de volgende adressen worden, wanneer hun woning geschikt blijkt, benaderd met een aanbod.

Bewoners van Akeleistraat, Bellamystraat, Bleriotlaan, Bothastraat, Burgemeester Jhr. H. van Dinterstraat, Burgemeester Scholvinckplein, Christiaan de Wetstraat, Cronjéstraat, De la Reyweg, De Lannoystraat, Ds. C. Spoorlaan, Engelenburg, Ganzerik, Georges Bizetstraat, Henri Duparcplantsoen, Hof van Rijnsburg, Hongarenburg, Isabellaland, Kattestaart, Ketelstraat, Kockstraat, Laan van Hoornwijck, Lindberghlaan, Minister Gerbrandystraat, Molenaarstraat, Naaldwijksestraat, Newtonstraat, Nieuwlandstraat, Parallelweg, Paul Krugerlaan, Pieter Langendijkstraat, President Kennedystraat, Prins Bernhardstraat, Reitzstraat, Rhijnvis Feithlaan, Schalk Burgerstraat, Vrijenbansestraat, Wiekstraat, Willem Pijperstraat, Zegge en Zinkviooltje.

Hoe werkt een zonnestroomsysteem?

1
De zonnepanelen vangen daglicht op (zowel direct als diffuus) en zetten dit om in gelijkstroom.
2
Micro omvormers achter de panelen, er komt geen omvormer in de woning, zetten dit om in wisselstroom en halen maximale energie uit de zonnepanelen.
3
Een monitoringsysteem houdt de prestaties van het zonnestroomsysteem bij.
4
De groepenkast verdeelt de opgewekte stroom en verbruikte netstroom naar al uw apparaten.
5
Deze verbruiken beide soorten stroom en de meter houdt de opbrengst en het verbruik bij.
6
Opgewekte stroom die u niet verbruikt, gaat naar het net. Dit wordt verrekend met de netstroom, ook wel salderen genoemd.

Wat voor panelen krijg ik?

Zonnepaneel all-black
325 Wp zwart

Wereldwijd geliefde monokristallijne panelen door hun uitstekende prestaties en superieure betrouwbaarheid. Door de zwarte kleur van de monokristallijne cellen esthetisch zeer aantrekkelijk.


Vermogen
325 Wp
Afmetingen
1.650 x 992 x 35 mm
Gewicht
± 18,5 kg
Cellen
Monokristallijn
Frame / backsheet
Zwart / zwart

Omvormer

APS micro omvormer
APS*

De micro-omvormers zijn onmisbare schakels in de maximale efficiëntie en veiligheid van uw zonnestroomsysteem, en proberen zoveel mogelijk energie uit de zonnepanelen te halen en deze om te zetten in wisselstroom voor het elektriciteitsnetwerk. De uiterst efficiënte en stille APS micro-omvormers voorkomen (in tegenstelling tot traditionele, centraal geplaatste omvormers) dat uw systeem slecht gaat presteren door schaduwval op een of meerdere van de panelen, maar zorgen ook wanneer dit niet het geval is voor een op de lange termijn aanzienlijk beter presterend systeem.

De APS micro-omvormers voldoen aan alle Europese normen voor veiligheid, in- en uitvoerspanning en netwerk standaarden.

* De afgebeelde micro-omvormer wordt geïnstalleerd per 4 zonnepanelen.

Montagesysteem

Sunstruction montagesystemen
Sunstruction*

Het Sunstruction montagesysteem garandeert een zo stevig mogelijke bevestiging en optimale instralingshoek van de panelen op uw dak en wordt gekozen op basis van de oriëntatie van uw systeem en daktype.

Alle Sunstruction montagesystemen zijn gemaakt van aluminium en daardoor sterk, licht en duurzaam. Zijn TNO getest en voldoen aan de NEN 7250 veiligheidseisen voor windbelasting.

* De afgebeelde montagematerialen zijn gebaseerd op een schuin dakpannensysteem.

* De afgebeelde micro omvormer wordt geïnstalleerd achter ieder paneel.

* De afgebeelde montagematerialen zijn gebaseerd op een schuin dakpannen- en plat dak systeem.

Vraag en antwoord

1
Waarom krijg ik dit aanbod voor zonnestroom?
+
Omdat we u willen helpen besparen op uw energiekosten, en dus op uw woonlasten. Maar ook omdat Staedion het als haar maatschappelijke taak ziet om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Zo slaan we twee vliegen in een klap.
2
Wie betaalt het zonnestroomsysteem?
+
U hoeft niets te investeren. Het zonnestroomsysteem komt op het dak van uw woning, maar blijft eigendom van Staedion. Voor het gebruik betaalt u een vaste vergoeding per maand via uw servicekosten.
3
Hoe hoog zijn de maandelijkse (service)kosten?
+
De maandelijkse vergoeding die u betaalt, is afhankelijk van het aantal panelen op uw dak. De hoogte van deze vergoeding ligt tussen de € 2,00 en € 2,50 per paneel per maand. Dit bedrag is uiteraard lager dan de besparing op uw stroomkosten, zodat u altijd bespaart.
4
Is een zonnestroomsysteem van invloed op mijn huurtoeslag?
+
Nee, het plaatsen van een zonnestroomsysteem heeft geen gevolgen voor uw huurtoeslag. De vergoeding wordt voldaan via de servicekosten en valt dus buiten uw huur.
5
Wat gebeurt er met het zonnestroomsysteem als ik mijn huur opzeg?
+
Het zonnestroomsysteem blijft gewoon liggen op het dak van de woning. De maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen komt dan uiteraard wel te vervallen.
6
Hoeveel kan ik per maand besparen?
+
Hoeveel u per maand exact kunt besparen, hangt af van het aantal panelen op uw dak, de hoeveelheid zon, de ligging van uw woning, de plek van de zonnepanelen op uw dak en uiteraard uw maandelijkse stroomverbruik. SolarNRG informeert u precies over hoeveel u kunt besparen.
7
Kan ik ook meer dan dan het maximaal aangeboden aantal panelen krijgen?
+
Het aanbod van Staedion is zorgvuldig afgestemd op uw dak. Meer dan het maximaal aangeboden aantal past er niet op.
8
Kan ik bij mijn huidige energieleverancier blijven?
+
Ja, u kunt gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven.
9
Is er onderhoud nodig aan de panelen?
+
Nee, dat is niet nodig. De panelen zijn voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat de ze schoon blijven. Stof spoelt er bij regen gewoon af.

Wekt u binnenkort samen met Staedion en SolarNRG uw eigen zonnestroom op?

Doe mee, meld u aan